Eurosport møtte den gamle målmaskinen, som tidligere fikk merkelappen «verdens beste møtende spiss», på Rosenborg-trening da laget forberedte seg til Europa-kamp mot PSV. Med det som skjedde bak seg, «feilvendt» mot kamera, fortalte han med sitt sedvanlige gode humør om sitt besøk hos sønnen i Trabzonspor helgen i forveien.
– Det var helt fantastisk. Det er jo et eventyr, og jeg kjenner litt til det. Det er en veldig stor stadion med over 40.000 mennesker. De spilte mot Besiktas og vant 4-1 og Alexander scoret, så jeg kunne egentlig ikke fått det særlig bedre.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Og særlig på ett punkt har ting seg endret seg de siste årene. Den tidligere storscoreren for Rosenborg og Norge, som selv har spilt i Tyrkia, er ikke lenger den gode fotballspilleren med en lovende sønn.
– Jeg merker jo nå at Alexander Sørloth er ikke sønnen til Gøran lenger, det er jeg som er pappaen til Alexander nå, og det er jo veldig irriterende, sier han og setter opp et stort glis.
– Neida, det er hyggelig det altså, men det er jo litt spesielt, da. Så når jeg sier jeg er pappaen til Alexander, så åpner alle dører seg. Jeg fikk jo hjelp, jeg parkerte nesten inne på stadion. Så det var litt artig.

Større rolle

Og 23-åringen har kommet virkelig godt i gang i Trabzonspor. Denne helgen hadde han både scoring og målgivende da laget snudde 0-1 til 2-1, og på de syv første kampene er det blitt fire scoringer. Det holder til en tredjeplass på toppscorerlisten i ligaen.
– Han trives veldig godt, og sportslig sett har han nok kommet et skritt videre igjen. Han har fått spille, er i godt slag og jeg gleder meg til fortsettelsen, både i Trabzon og ikke minst på landslaget. Han er jo tatt ut der igjen, så jeg håper han får sjansen og kan vise seg frem der. Det ser veldig bra ut.
Med Erling Braut Haalands forfall kan han også fort få en enda viktigere rolle enn først tiltenkt, når Norge møter Spania hjemme og Romania borte, i to kamper som helst bør gi minst fire poeng.
Se intervjuet med Sørloth her. Saken fortsetter under:

Snudde hos gamletreneren

Og nå er han litt på gang igjen etter den tøffe perioden i Crystal Palace.
– Det er jo læring det også. Han er jo midtspiss fortrinnsvis, og ønsker å være det. Da er du avhengig av å ha et godt lag og hjelp og at det skapes sjanser. Perioden i Palace startet veldig bra, og så ble han jo skadet og kom aldri tilbake. Så han trengte forandring.
Først ble det utlån til Gent i Belgia, der han også spilte jevnlig og puttet på noen mål.
– Han var jo en tur der hos gamletreneren sin, Jess Thorup, og det fungerte godt. Han kom i gang der, og så fikk han lov til å reise igjen, til Tyrkia. Jeg ser på ham at når han spiller, så trives han, og det er jo ikke verre enn det. Han er jo profesjonell fotballspiller og da ønsker du å gjøre en jobb.
– Var det viktig å komme seg ut og dit nå?
– Ja, jeg tror det. Han var vel kanskje ikke andrevalg heller i Palace, slik som det ble. Så derfor var det gunstig for ham å komme i gang, og så får han vise at han eventuelt er god nok til hva som helst. Han er jo utlånt, så han har fortsatt fire år fra i sommer på kontrakten med Palace. Jeg tror fremtiden ser veldig lys ut uansett hvilken vei det går.

Sterkt signal

– Kontrakten ble forlenget før han ble lånt ut, det er vel også et bra signal fra klubben?
– Ja, jeg synes det er et godt signal, ikke minst for dette med trygghet. Han er jo fortsatt Premier League-spiller, og det gjør noe med alt det andre også, med statusen. For Alexander isolert sett var det veldig gunstig. Vi setter pris på det alle sammen, og jeg tror ikke minst han også setter pris på det, med tanke på trygghet, for det trenger du når du er midtspiss og møter ulvene, for å si det slik.
Og pappaen til Alexander på 57, som foreløpig står med ett mål mer i Tyrkia med sine fem fulltreffere for Bursaspor, gir noen råd innimellom.
– Etter at han ble voksen, selv om han fortsatt er ganske ung, pleier jeg å si at vær like nøye på alt du gjør hele tiden, både på trening, i kamp og utenfor arena. Vær nøye, ha humøret, møt folket, opp med kassa, så ordner det meste seg. Det er han veldig flink til, og jeg ser jo statusen hans i Tyrkia nå, at han møter folket og er veldig blid og hyggelig og mener noe med det. Det får han igjen for, så jeg setter like mye pris på det som når han scorer mål.
Norge møter Spania hjemme på Ullevaal lørdag kveld.
Sett denne?
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40