KONGSVINGER/OSLO (Eurosport.no):
– Det var første gang jeg feilet i min karriere. Jeg var deprimert og veldig langt nede, stilte spørsmål til meg selv som trener og hadde ingen motivasjon.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Slik høres det ut da Mark Dempsey blir bedt om å beskrive tiden etter at han fikk sparken i Start i mai. Med åtte tap på ti kamper fikk ikke engelskmannen fortsette i Kristiansand-klubben.

Ble nedringt av daglig leder

Mens han lå på en solseng i Portugal for å samle seg etter dem turbulente Start-tiden fikk han en telefon fra Kongsvingers Espen Nystuen.
– Jeg fortalte at jeg var i sterk tvil. At jeg var for deprimert og umotivert for å hoppe rett over på noe nytt. Men Espen ga seg aldri med å ringe, og etter hvert tok jeg avgjørelsen om å takke ja til tilbudet. Men selv på flyet tilbake til Norge slo skepsisen inn, sier han til Eurosport.
Nystuen forteller at det ikke bare var enkelt å overtale Dempsey til å ta over klubben.
– Jeg brukte ganske lang tid. Jeg tror han ombestemte seg et par ganger på veien også, så vi brukte en del tid på det, sier Nystuen, og legger til:
– Men jeg tror ikke han angrer nå.
Se intervju med Mark Dempsey her (saken fortsetter under videoen):

Familien tvilte

For de tre siste kampene står laget med ni poeng og 17 scoringer. De er formlaget i OBOS-ligaen og maltrakterte Sandnes Ulf med 5-0 hjemme på Gjemselund mandag.
Mot Florø 21. juli fikk Dempsey sin første seier siden mars. Den betød ekstra mye for ham.
– Det var helt fantastisk. Men jeg var mest lettet på familiens veiene, for det var nesten så de hadde gitt meg opp de også. Både far, mor, kone og barn hadde nok vært ganske urolig. Jeg var nervøs før kampen selv også, men det var en enorm lettelse. Vanvittig deilig, sier han, og forteller at skepsis ble omgjort til pågangsmot med en gang kontrakten var signert og offentliggjøringen av ham som KIL-trener var unnagjort.
Se reportasje med Mark Dempsey her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Forventer fotballfest

Nå er de røde og hvite oppe på femteplass i OBOS-ligaen. Søndag venter hedmarksderby mot HamKam.
– Vinner du denne så er vel Mark Dempsey skrevet med gullskrift i Kongsvinger-historien allerede?
– Nei altså. Livet har sine øyeblikk, og dette har vært en veldig god måned. Det er deilig å være tilbake og nyte fotballen igjen.
Han forventer en fotballfest da lagene møtes på Briskeby.
– Jeg får vel ikke trøbbel om jeg sier at HamKam er storebror, eller hva? Vi har alltid fått gode resultater mot dem, så dette blir interessant. De fyller hundre år denne helga og det vil komme mange folk på kampen. Alle jeg prater med i butikken og lignende sier at de skal ta turen for å støtte oss. Det blir spennende, sier Mark Dempsey.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Perfekt premiere for Rekdal: HamKam strålte i serieåpningen
15/05/2021 PÅ 17:53