BERGEN/OSLO (Eurosport.no): Branns trener Lars Arne Nilsen har vært tydelig på at han ønsker å forsterke laget med nye spillere før overgangsvinduet stenger. Mens flere av de største konkurrentene i Eliteserien har brukt sommeren godt, har bergenserne kun signert spillere som kommer til klubben 1. januar 2019.
På trening fredag forteller Nilsen til Eurosport.no at både Gilli Rólantsson og Daniel Braaten mister helgens viktige kamp mot Molde. Mannen fra Færøyene er ute med en lyskeskade han pådro seg i forrige serierunde, mens Braaten sliter med en skade i hamstringen.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Brann-treneren kan ikke si noe om hvor lenge spillerne er ute.
– Det er usikkert. Det er hamstring på Daniel, og lysken på Gilli. Det er vanskelig å si, for det er vriene skader det der.
– I noen posisjoner er det ingen konkurranse og gutta vet de skal spille. Får de skader er vi sårbare. Vi lever med det, men i den ideelle verden har vi litt mer konkurranse og folk på de posisjonene, sa treneren til Eurosport etter søndagens kamp mot Start.
Få kandidater til de ulike posisjonen, gjør treneren nervøs når skader dukker opp. Få dager etter at han uttalte at de er sårbare, må treneren se for seg en nødløsning i søndagens storoppgjør.
– Vi har en kjempeutfordring rett og slett i forhold til dekning på noen plasser. Og hvis Vito er ute, så... Da er det sannsynligvis en junior som aldri har spilt, sier Nilsen småbekymret til Eurosport.no.
Lagets kaptein, Vito Wormgoor, fikk problemer på fredagens trening, og det fikk suksesstreneren til å lansere en fersk junior som alternativ. Men da Eurosport.no snakket med nederlenderen etter trening, kom han med beroligende ord. 29-åringen friskmeldte seg selv, og sier han ikke er bekymret for at kampen mot Molde skal ryke.
Se intervju med Wormgoor (saken fortsetter etter videoen):
Brann har denne uken hatt det svenske talentet Jesper Löfgren på besøk. Nilsen er imponert over 21-åringen.
– Jeg liker typen. Jeg liker det jeg har fått se. En ung, spennende midtstopper. Autoritet, god med ball, rolig. Han ser bra ut, så vi får se, sier han til Eurosport.no fredag,

– Bonuskamp for oss

Forrige møte med Molde endte med et tungt 0-4-tap. Moldenserne brøt da en rekke på 14 kamper i Eliteserien uten tap. Lars Arne Nilsen er forbedret på det blir en vanskelig kamp, men forteller Eurosport.no at han håper på revansje.
– Det er en av de tøffeste kampene vi har igjen, kanskje den tøffeste. Men det er greit det. Vi tapte jo 0-4 mot de sist, så det er jo litt revansje håper jeg, at vi hvertfall skal komme litt bedre ut av det.
– Molde på kunstgress der opp, det er litt bonuskamp for oss. Det høres helt koko ut å si det, men det er faktisk det. Hvis vi tar poeng der opp nå, så holder vi avstand til de. Vi har åtte poeng på de nå. Dette hadde vært fantastisk å ta poeng der oppe, og det er jo det vi reiser opp der for.
Brann troner øverst på tabellen, men Rosenborg jakter ledelsen kun to små poeng bak. Molde ligger på fjerdeplass åtte poeng bak.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38