Andre Sødlund har fått beskjed om at han etter alle solemerker har spilt sin siste kamp for Sandefjord. Dette som en følge av at han i forrige uke skrev under på en kontrakt med Odd som gjelder fra 2019.
Mot Vålerenga forrige runde var han utelatt av kamptroppen, til tross for at han er en av spillerne på laget som har blitt brukt mest denne sesongen. Overfor Eurosport forklarte hovedtrener Martí Cifuentes slik:
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Vi har 24 spillere i stallen, og tar ut de 18 vi mener er best rustet til kamp. Sånn er det, sa Cifuentes.
I ettertid Sødlund reagert på det han mener er en merkelig begrunnelse.
– Det er selvfølgelig kjipt. Man vil jo spille. Når han sier det handler om motivasjonen min så er det feil. Jeg har ikke vist at jeg mangler motivasjon for å prestere for Sandefjord, uttalte Sødlund til Eurosport.no onsdag.

– Hans sjanse

Flamur Kastrati har spilt store deler av sesongen sammen med Sødlund i Sandefjords angrepsrekke. Han har ingen problemer med å forstå lagkameratens valg om å signere for Odd.
– Dette er hans sjanse for å ta enda flere steg som fotballspiller, og jeg kan ikke si annet enn lykke til. Han får jo trene og spille i en klubb som er større enn Sandefjord. Jeg er sikker på at han kommer til å utvikle seg i Odd, sier Kastrati til Eurosport.no.
På spørsmål om hva han tenker om at lagkameraten ikke blir tatt ut i lagets kamptroppen fremover, svarer han slik:
– Nå er det verken du eller jeg som tar ut laget. Hvem som er de beste spillerne skal ikke jeg stå her og si. Treneren tar ut de elleve beste til å starte og de 18 som han mener gir oss best mulighet. Det får treneren ta seg av, og jeg kommer ikke til å legge meg opp i det, sier han.

– Ingen motivasjonssvikt

Sødlund var nøye med å påpeke at ingenting er i veien med hans motivasjon for å prestere på topp for Sandefjord i høstsesongen.
– Jeg skjønner at han vil bygge et lag for fremtiden, men å utelukke helt at jeg skal spille, og å si at det går på motivasjonen min... Kom på Sandefjord-trening så ser du at jeg gir alt når jeg er der, uttalte Sødlund.
Det stiller lagkamerat Kastrati seg bak.
– Han har ikke vist noen tegn til motivasjonssvikt på trening, for der gir han alltid hundre prosent. Han kommer til å gjennomføre jobben på en profesjonell måte, det er jeg over hode ikke i tvil om. Dette er noe vi fotballspillere har programmert i hodene våre, sier han.
– Hva vil det ha å si for laget om Sødlund ikke spiller?
– Vi har andre bra spillere offensive spillere som har levert bra. Om det har noe å si for kjemien og samspillet på topp gjenstår å se, sier Flamur Kastrati.
Mot Vålerenga forrige serierunde var Sandefjord på vei til seier og ledet 2-0 med ti minutter igjen av kampen. Mot slutten kom hovedstads-laget tilbake og scoret to kjappe mål til 2-2.
Fredag kveld møtes Sandefjord og Tromsø. Der må vestfoldingene klare seg uten Kastrati, som må sone med suspensjon.
Sett denne?
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53