Eurosports Roger Risholt og Amund Lutnæs har laget en oversikt over topp-20 spillere de tror kan bli solgt i løpet av vinteren eller til sommeren.
De har kun tatt med spillere som har kontrakt i sine klubber og premisset er at de skal bli solgt til klubber på høyere nivå enn de nå spiller på. Listen er satt opp i tilfeldig rekkefølge.
OBOS-ligaen
Hammersland herjet med Notodden da Åsane tok første stikk i oppgjøret om OBOS-ligaplass
21/11/2019 PÅ 19:55

Seks Start-spillere

Her er listen til Roger Risholt og Amund Lutnæs:
Markus Solbakken, HamKam:
– En veldig spennende u-landslagsspiller som fort kan ta steget allerede til sommeren med Gaute Helstrup som ny trener. En teknisk god midtbanespiller. Han har kun kontrakt med HamKam ut 2019-sesongen.
Niklas Sandberg, Start:
– Ble hentet fra Ull/Kisa før 2018-sesongen, og har kontrakt ut 2020-sesongen. Var knallbra i OBOS i 2017, men har variert mye i Start denne sesongen. Han kan blomstre igjen i år og Haugesund har allerede snust på han.
Kevin Kabran, Start:
– En offensiv spiller som mest sannsynlig forlater Start i vinter. Det aller heteste salgsobjektet i hele OBOS-ligaen hvis han blir værende. Han har kontrakt ut 2020-sesongen.
Damion Lowe, Start:
– Landslagsspilleren for Jamaica har hatt en turbulent sesong i år, men har til tider vist hva som bor i han. Det er en mann vi ikke tror spiller i Start i 2019.
Tobias Christensen, Start:
– Han ble nominert til årets gjennombrudd i Eliteserien. En u-landslagsspiller som kan bekle flere roller. Han er kreativ, uredd og en spiller for fremtiden.
Adeleke Akinola Akinyemi, Start:
– Spissen fra Nigeria ble hentet i sommer for en stor sum. Veldig ung, og hadde nok ikke sett for seg OBOS-ligaen i 2019 da han signerte for Start. Et utlån virker logisk her, kanskje salg?
Elliot Käck, Start:
– Den svenske venstrebacken var en av Starts beste spillere i år. Han har blitt linket tilbake til Djurgården og mye tyder på at han ikke spiller i Start neste år.
Ruben Herraiz "Rufo" Alcaraz, Sandefjord:
– Ble hentet i sommer fra RCD Mallorca. Han har vært meget toneangivende for hvalfangerne i Sandefjord. Men vi er spent på om Marti Cifuentes får holde på spanjolen gjennom hele 2019.
Eirik Holmen Johansen, Sandefjord:
– Brann har allerede snust på den høyreiste keeperen som har kontrakt ut 2019-sesongen. Han har vært innom a-landslaget i løpet av 2018. Har i tillegg vært tidligere akademispiller for Manchester City.
Pontus Engblom, Sandefjord:
– Gamleklubben GIF Sundsvall lukter på den svenske, målfarlige spissen. Ikke sikkert han spiller i OBOS neste år.
Saken fortsetter under videoen:

– Kan bli solgt før sesongen starter

Brice Wembangomo, Jerv:
– Veldig rask høyreback som har kontrakt ut 2019-sesongen. Han kan fort bli solgt allerede i vinter. En back med spennende ferdigheter offensivt.
Fredrik Vangstad Sjølstad, Kongsvinger:
– Molde og Viking har allerede snakket om han. Det er en spiller som har spilt seg for stor for OBOS-ligaen. Han er en klok spiller, som liker seg dypt på midtbanen. Det er ikke altfor mange gode spillere i denne posisjonen.
Sigurd Haugen, Sogndal:
– Fikk sitt gjennombrudd i Sogndal i år. Han scorer mange mål og målscorere har man alltid god bruk for. Kontrakt ut 2020-sesongen med Sogndal.
Lars Jørgen Salvesen, Ull/Kisa:
– Vært ute med to stygge skader de siste årene. Han gikk til Kisa i sommer og banket inn mål for flyplass-klubben. Har et høyt målsnitt siste halvdel av sesongen.
Kristoffer Normann Hansen, Ull/Kisa:
– Hadde mange mål og mange assister denne sesongen. Han er en kreativ spiller som ikke fant sin plass i Sarpsborg, men han har blomstret i Ull/Kisa. Han har blitt eldre og klokere med sine erfaringer fra S08 og Sandefjord, og vi tror han kan bli solgt i løpet av neste vindu.
Aron Elis Thrandarson, Aalesund:
– En kreativ midtbanespiller som både kan spille indreløper og kant. Slepen teknikk. 24-åringen har kontrakt ut 2019-sesongen, men kan bli solgt allerede før sesongen starter.
Holmbert Fridjonsson, Aalesund:
– Spydspissen som leverte fra første sekund. Han har kvaliteter som lag høyere i systemet kan få bruk for, og er også en som kan bli solgt før sesongen starter.
Pape Habib Gueye, Aalesund:
– Senegaleseren kom inn som et ukjent blad og tok OBOS-ligaen med storm. Han er en stor og sterk spiller. Delvis uferdig, men et utrolig bra råprodukt. Kommer nok til å bøtte inn mål i 2019-sesongen hvis han blir i Aalesund.
Alexander Dang, Nest-Sotra:
– En målsnik som har tatt nivået fort i OBOS-ligaen. Flere klubber har allerede snust på han og vi blir overrasket hvis han spiller i Nest-Sotra i 2019.
Sondre Liseth, Nest-Sotra:
– Var aktuell for Brann. Han har tatt nivået i OBOS-ligaen med en eneste gang. En frekk og god spiss som scorer bra med mål.
Sett denne?
OBOS-ligaen
Høyreist stopper med Eliteserie-erfaring klar for OBOS-klubb
21/01/2019 PÅ 17:42
OBOS-ligaen
Veteran forlenger med OBOS-klubb
27/12/2018 PÅ 17:21