NFF, Norsk Toppfotball og Discovery har sett på mulighetene for å legge best mulig til rette for de norske lagene som skal kjempe om spill på kontinentet. For å gjøre det enklest mulig for Rosenborg, Molde, Brann og Haugesund å komme seg til E-cup har disse fire endringene blitt gjort i terminlisten:
1. Eliteserien tar fri to uker i juli midt under kvalifiseringsperioden til Europa.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
2. De fire norske lagene får anledning til å flytte to hjemmekamper i denne perioden. Den ene må flyttes tidligere på våren og det må derfor gis beskjed om dette tidlig. Lagene vil også få muligheten til å flytte en hjemmekamp i august, men denne må i så fall flyttes tilbake i friukene i juli.
3. Det vil også være en marginal tilpasning for de som skulle nå gruppespillet hva gjelder kamptidspunkter. Man kan justere om kamper skal spilles fredag, lørdag, søndag eller mandag.
4. TV-oppsettet fra runde 1-15 er allerede klare. Runde 16-20 kommer tidlig i juli da UEFA-trekningen skal skje. Den siste bolken med runde 21-30 kommer i september, først etter at eventuelle gruppespillkamper er avklart.

Sett til utlandet

Sportssjef i Norsk Toppfotball, Erik Solér, forteller at man ved disse justeringene vil gi disse fire lagene mulighet til å legge bedre til rette for seg selv.
– Dette vil gi lagene fleksibilitet til å lage et individuelt opplegg. Noen lag vil kanskje endre noe, andre vil kanskje endre ingenting, mens man også får mulighet til å endre to kamper. Det avhenger av hva klubbens trenerapparat vil prioritere og når, sier Solér.
Han forteller at de har sett til utlandet for å optimalisere tilretteleggingen for RBK, Molde, Brann og Haugesund.
– Vi brukte tid på å finne ut av hva konkurrentene og nabolandene gjør. Dessuten har vi sett til Sveits som er en nasjon vi kan sammenligne oss med og som gjør det veldig bra i Europa. Vi har hatt et mål om å minst være like gode som de til å legge til rette, sier han, og minner om at Norge allerede i år var det skandinaviske landet med flest lag i Europa (Sarpsborg 08 og Rosenborg).

Dialog med andre klubber

Han mener endringene ikke i stor grad vil gå ut over de andre lagene i Eliteserien.
– Europa-spill er helt avgjørende for norsk fotballs fremtid. Disse endringene er diskutert med de fire lagene, men også et par av de andre lagene i Eliteserien. Men norsk fotball representerer et fellesskap med et viktig grunnprinsipp om å hjelpe de som skal til Europa. Andre klubber har ytret sine ønsker. Noe er innfridd, andre ting er ikke det.
Sett denne?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12