Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-kollega om Solskjær: – Dette må vi være stolte av

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 20/12/2018 klokken 09:18 GMT+1

Geir Bakke har stor tro på at Ole Gunnar Solskjær vil lykkes i Manchester United.

Ole Gunnar Solskjær

Foto: Scanpix

Onsdag ble Solskjær presentert som ny manager i gigantklubben Manchester United, slik at han mister sesongoppkjøringen med Molde. Etter planen skal han returnere til sin norske klubb igjen i mai.
I første serierunde møter de Sarpsborg 08. Deres trener, Geir Bakke, mener det er grunn for å være stolte over Solskjær i norsk fotball.
– Det er rett og slett kjempebra for norsk fotball at man får en trener i Premier League. Det må vi være stolte av, sier Bakke til Eurosport.no.

– Ikke utenkelig

Han erkjenner at han var inne på tanken om at det kunne skje da han leste nyheten om at José Mourinho fikk sparken i United tirsdag.
– Jeg synes ikke det var helt utenkelig at Ole Gunnar ble nevnt. Han har en standing i klubben, har gjort en god jobb i ungdomsavdelingen der, og kriget til seg erfaring. Få kjenner Manchester United bedre enn Solskjær, så jeg tror det er smart av klubben å ansette ham.
Bakke tror Solskjær er rustet til å ta nivåhoppet på tross av at forskjellen er enorm fra Eliteserien til Premier League.
– Overgangen er stor, men han har spilt der og vært i miljøet rundt klubben og ligaen lenge. Om noen skal være rustet for å gå inn i dette så er det jo han. Han er tøff i klypa når det trengs, men har selvsagt en jobb å gjøre. For slik det er nå så finnes det bedre fotballag i England enn Manchester United. Det er en tøff oppgave, men jeg tror ikke han vil gjøre dårligere enn hvem som helst andre, sier han.

RBK-ros

Også sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, mener dette er en dag å slå seg på bystet for folk som er glad i norsk fotball.
– Det er jo rett og slett fantastisk for norsk fotball, men selvsagt Ole Gunnar spesielt, sier Bjørnebye til Eurosport.
Han tror den engelske kjempeklubben gjør klokt i å hente en som vet hva det innebærer å representere Manchester United.
– Jeg tror det kan være smart. De trengte et navn og en person som supporterne trykket til seg. Det har ikke vært mye positiv energi derfra den siste tiden. Det er en stolt dag for norsk fotball. Det må jeg si, sier Stig Inge Bjørnebye.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame