Populære sporter
All sport
Vis alt

Hammersland herjet med Notodden da Åsane tok første stikk i oppgjøret om OBOS-ligaplass

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 21/11/2019 klokken 21:39 GMT+1

Etter å ha havnet bakpå slo de oransje knallhardt tilbake og stakk av med seieren.

Joakim Hammersland, Åsane

Foto: Eurosport

  • Se returoppgjøret på Eurosport Pluss 1, Eurosport Player og Dplay på søndag fra kl. 14.00. Sikre deg tilgang her!
Notodden - Åsane 1-3
To klubber med vidt forskjellig utgangspunkt møttes til kamp om hvem som får plass i OBOS-ligaen i 2020.
Åsane fra PostNord-ligaen avdeling 2, har vunnet mesteparten av sine kamper denne sesongen, mens Notodden har slitt mer.
– Vi fikk ha mye ball og håpet at de skulle komme å trykke litt på oss, for når de gjør det er vi farlige, forteller Åsane-trener, Morten Røssland.
Det så man også ute på banen. For selv om Notodden tok en tidlig ledelse mot spillets gang når Marco Tagbajumi stanget vertene i føringen, så snudde Åsane kampen umiddelbart.
– Vi er litt reserverte og passive i første omgang. Så scorer vi 1-0, men så gir vi fra oss det alt for tidlig. Vi går ut i andre og klarer å stresse dem, men så må vi gamble for mye og da slipper vi til en overgang til 3-1, sier Notodden-trener, Kenneth Dokken.
Se høydepunktene fra kampen her:
Tre minutter tok det før Stian Nygard utlignet, og bare ti minutter etter det kronet kaptein, Joakim Hammersland, et nydelig angrep med å sette inn 1-2.
Men han var ikke ferdig der. Samme mann økte til 1-3 før det var spilt ti minutter av den andre omgangen. Hammersland har vist seg å være kvalikens store lyspunkt. Mot Kvik Halden scoret han også to mål, som gjorde at de fikk muligheten til å møte Notodden.
– Jeg har fått spille spiss i disse to kampene, så det har vært veldig kjekt. Jeg skulle gjerne hatt både tre og fire i dag, men jeg får nøye meg med de to, sier kveldens helt og tomålsscorer, Joakim Hammersland.
Kampen bølget en del etter scoringen, og begge lag kunne fått ballen i mål. Nærmest var Hammersland, som alene med keeper ikke klarte å putte sitt tredje.
Dermed har Åsane et utrolig godt utgangspunkt før hjemmekampen. Med tre bortemål og tomålsledelse, må Notodden jobbe hardt, om de skal snu dette i Bergen om tre dager.
– Det er et veldig vanskelig utgangspunkt, men kampen skal spilles og vi skal gjøre det vi kan for å hente det tilbake. I dag var Åsane bedre enn oss, og det var en veldig god kamp av dem, forteller Dokken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame