Det melder danske TV 2. Han skal starte å sone 3. januar i København, opplyser hans advokat Anders K. Nemeth i en mail til Ritzau.
Han var tidligere i måneden i et rettsmøte, hvor det ble drøftet når dansken skal sone straffen på 50 dager, som han ble dømt for etter voldshendelsen i København i september.
– Til orientering, det kan opplyses at Nicklas Bendtner påbegynner sin fotlenkesoning 3. januar 2019, og ser frem til å få det overstått, skriver advokaten ifølge avisen.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
2 TIMER SIDEN
Tidligere har Rosenborg uttalt at de ønsker straffen ferdigsonet raskest mulig. Eurosport.no har ikke lyktes å komme i kontakt med Daglig Leder, Tove Moe Dyrhaug, onsdag ettermiddag.
Overfor Adresseavisen bekreftet Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug tidligere at Bendtner sto over den siste Europa League-kampen fordi han skulle til den danske hovedstaden for å være med i et rettsmøte.
– Jeg kan bekrefte at han ikke er med i troppen mot Leipzig og at han skal til København, sa Moe Dyrhaug til avisen.
Den 2. november ble den danske fotballspilleren dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør i Købehavn.
Bendtner anket dommen fra tingretten til den danske landretten, men han bestemte seg et par uker senere for å trekke anken og akseptere dommen.
Danmarks landslagssjef Åge Hareide var først avvisende til at en voldsdømt spiller kan spille for landslaget. Senere har han sagt at spilleren kan komme i betraktning for landslagsspill igjen når dommen er sonet.
Nicklas Bendtner kan derfor i prinsippet være tilbake på landslaget i mars. Da innleder Danmark EM-kvalifiseringen mot Sveits.
Bendtner er for tiden på ferie i Mexico.
(Eurosport.no/NTB)
Sett denne?
OBOS-ligaen
Passerte Aalesund på tabellen etter snuoperasjon
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
2 TIMER SIDEN