• Se Åsane - Sogndal søndag 21. oktober kl. 15.00 på Eurosport Player. Abonner her!
OSLO (Eurosport.no):
– De ligger godt an til å klare kvalik, noe annet ville vært katastrofe, sier Eurosports fotballekspert Roger Risholt.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 KLOKKEN 07:53
Håpet om direkte opprykk til Eliteserien er smadret for Sogndal. På de siste ti kampene er det blitt hele seks tap på de siste åtte kampene. Nå må Eirik Bakkes lag satse på kvalifiseringen for å ha et håp om å spille i Eliteserien neste sesong. Med fire kamper igjen trenger hvittrøyene ni poeng for å sikre seg muligheten til å spille om en plass i Eliteserien.

– Har gått på en del smeller

Rosenborg-spiller Even Hovland, som spilte serieåpningen for Sogndal før han meldte overgang til trønderne, øyner et håp for gamleklubben i kvalifiseringen.
– De vet hvordan det gikk for vår del i fjor da Ranheim kom seg opp. Det er fortsatt muligheter. De er nok lysten på å kjempe så lenge de kan og gjerne få den muligheten, sier Hovland til Eurosport.no.
Også Eurosports ekspert øyner et håp for hvittrøyene.
– De har hatt en tøff sesong, gått på en del smeller, de kan klare tredjeplassen. Men det er ingenting som er umulig for Sogndal, de har en del gode spillere, og erfaringer i gruppen. Det er muligheter for at de skal klare det Ranheim gjorde i fjor.
Sett dette intervjuet med Hovland om Pål André Helland? Saken fortsetter under videoen:

Urovekkende trend

I sommer hentet klubben spillere som Trond Olsen, Bjørn Helge Riise og Nikita Baranov. De to førstnevnte har imidlertid slitt med spilletid. Samtidig ble Stanisa Mandic overgang gjort permanent, mens Kjetil Wæhler ble hentet inn nok en gang på våren. Ifølge Bergens Tidende er Sogndal verst i klassen i bruken av unge spillere i de to øverste divisjonene.
– Sogndal har vært en av de beste i klassen tidligere, nå er det dårlig. Kun Eirik Bakke som ser hvem som er god nok, men litt urovekkende når de har vært de beste tidligere, sier Risholt.
For der Riise og Olsen ble hentet inn i sommer, stakk unggutten Johan Hove til Strømsgodset. Hovland mener bruken av unge spillere vil variere.
– Det var en ung lokal spiller som reiste og trengte nye utfordringer. Han har vært i Sogndal veldig lenge. I Sogndal har det vært mye lokale spillere. Nå er det en periode hvor det ikke er det. Det vil gå opp og ned. Det vil svinge siden det ikke alltid kommer opp lokale talenter. Akkurat nå er det en liten nedtur for Sogndal, men jeg tror det vil komme sterkere igjen utover og jeg håper det vil bli jobbet godt i klubbene rundt med å få opp unge spillere, sier RBK-spilleren.
– Hvor viktig er unge lokale spillere for identiteten og nærmiljøet rundt klubben?
– Det er viktig, men det tror jeg er viktig for alle lag i Norge at det er unge lokale spillere, som er med å bidrar. Akkurat nå er det en litt dårlig periode for Sogndal, men det er nok ikke bare de som har det problemet med at det er få lokale i laget. De må bruke de som de kan få tak i, og på sikt tror jeg det vil bli flere lokale spillere i klubben.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 KLOKKEN 10:26
OBOS-ligaen
Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell
15/05/2021 KLOKKEN 17:54