Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell

Oppdatert 15/05/2021 klokken 20:53 GMT+2

Lørdag var Fredrikstad Fotballklubb endelig tilbake i norsk toppfotball. Mot Åsane leverte gjengen fra Plankebyen en solid prestasjon, og fortsatte der de slapp i vårens treningskamper.

Fredrikstad kunne juble for seier i årets første kamp i OBOS-ligaen 2021.

Åsane - Fredrikstad 2-3
– Fredrikstad ser fysisk godt rustet ut. Dette er et lag som kommer til å være med i toppen.
Det sa Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte: OBOS-liga-sendingen like etter at dommeren blåste av de første 45 minuttene i Bergen.
Til tross for at det ikke er en stor hemmelighet at den tidligere FFK-sportssjefen setter Fredrikstad høyere enn de aller fleste andre klubber, var det ikke vanskelig å la seg begeistre av Bjørn Johansens gutter den første halvdelen.
For med en vakker volleyscoring fra Jakob Lindström og et frisparkmål fra Olav Øby før halvtimen var spilt, fikk Åsane en marerittstart på årets sesong i OBOS-ligaen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Alba matchvinner for FFK

Fredrikstad har sett meget sterke ut denne våren, for med tre strake seiere – med sifrene 4-2, 4-1 og 6-1, var det en gjeng spillere proppfulle av selvtillit før serieåpningen på Myrdal Gress. Kanskje fikk selvtilliten en aldri så liten knekk med Joakim Hammerslands lekre redusering åtte minutter før pause, før etter drøye timen spilt var lagene like langt på Vestlandet.
Håkon Lorentzen satte inn hjemmelagets utlikning etter 65 minutter, og Morten Røsslands mannskap øynet en muliget til å snu opp ned på oppgjøret den siste halvtimen. Håpet om 3-2 i favør det oransje hjemmelaget skulle få seg en knekk allerede ett minutt etter scoringen, før i det 66. minutt sendte tidligere Vålerenga-spiller Riki Alba FFK på ny i føringen til ellevill jubel fra bortebenken.
Hjemmelaget fra Bergen presset voldsomt på de siste minuttene, men de nyopprykkede fra Plankebyen bet seg godt fast, og sikret til slutt tre meget sterke poeng i premieren.
Det ble spilt fem andre kamper lørdag klokken 18, samt en kamp klokken 15:30. Under følger resultatene fra de andre kampene:
Aalesund - Bryne 2-1
HamKam - Stjørdals/Blink 3-0
Jerv - KFUM 1-1
Ranheim - Grorud 1-0
Sogndal - Ull/Kisa 1-1
Strømmen - Raufoss 1-1
Sandnes Ulf - Start er rundens kveldskamp og spilles klokken 20:00.
Fredag var Discovery på plass i Fredrikstad for å lodde stemningen før OBOS-starten. Se hva lørdagens målscorer Olav Øby sa dagen før dagen her.

Sarpingen kjenner FFK-trøkket: – Ble stoppet av noen supportere på brua i dag