Nedrykksstriden er utrolig jevn og har endret seg fra uke til uke. Alt tyder på at spenningen ikke er i nærheten av klimaks med tanke på at det fortsatt er fem serierunder igjen å spille.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth skal sammen med kommentator Asbjørn Myhre ukentlig lage det de kaller en «power ranking».
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Grunnlaget for tabellen er form, kampprogram, tabellposisjon, forventninger og det mentale.
Ekspertene regner ikke med Sandefjord ettersom de har hele ti poeng opp til trygg plass, men har i stedet valgt å dyrke spenningen fra 11.-15. plass. Her skiller det kun tre poeng.
(Saken fortsetter under):

Lillestrøm topper – Stabæk på bunn

Lagene er rangert fra sterkest til svakest. Dette er Gauseth og Myhres dom:
1. Lillestrøm
Hadde en fantastisk uke med tre seiere på Åråsen og følger opp med ett poeng i Bergen. Trener Jörgen Lennartsson sier det var ett poeng på tabellen, men to og et halvt i garderoben når man kommer tilbake og får poeng i Bergen. De viser sånn sett klart sterkest form.
2. Start
De hadde litt flaks mot Sarpsborg 08. Det må et nedrykkslag ha. I tillegg får du en boost av en sen seiersscoring. Inne i en garderobe er det da helt elektrisk. Vi kan garantere at de tror at de flyr og at de tror dette kommer til å gå. De er så sterke i troen. De hadde en brukbar prestasjon mot Vålerenga. Start er på gang. De har et vanskelig kampprogram, men vi tar form over kampprogram og setter de på 2. plass.
3. Bodø/Glimt:
For tre uker siden holdt vi de helt ute av nedrykksdiskusjonen. Da trodde vi de var på stø kurs etter noen gode prestasjoner. Nå har de Ranheim borte og Stabæk hjemme. Det blir to viktige kamper. De er litt for nedadgående. De klarer ikke å score. Da blir det vanskelig å vinne fotballkamper, men vi tror de kommer til å greie seg. Det er på grunn av de to neste kampene. Nå har de to livbøyer der.
4. Godset:
Voldsom «mismatch» mellom forventningene til laget før sesongen og situasjonen de er i. Det tror vi fortsatt de sliter med med tanke på det mentale. De vant i Sarpsborg, til tross for en elendig prestasjon. De spilte litt enklere, men det er ikke noen voldsom prestasjon. Så var de igjen dårlige mot Haugesund. De er fortsatt nede i grøten og kom kraftig ned på jorda i en kamp de egentlig måtte vinne.
5. Stabæk:
To demoraliserende opplevelser. Kommer tilbake og tar ledelsen på Åråsen, men ender å tape. Gir bort poeng mot Vålerenga i forrige kamp. De sliter med å forsvare seg. Stakkars høyreback Ronald Hernández: Han var direkte skyld i begge Haakenstad-målene hvor han taper to dueller, og mot Vålerenga lagde han straffe. De har veldig lite å gå på utover den elleveren de har. Selv om Stabæk kanskje ikke har det tøffeste kampprogrammet av de fem lagene, rangerer vi de i bunnen fordi det er en nedadgående kurve.
Sjekk ut podcasten her:
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22