Odd: Formasjon 4-3-3Trolig lagoppstilling:S. RossbachE. Ruud –F. Semb Berge –S. Hagen–B. RisaM. Kaasa – V. Hoff – J. KitolanoE. Rashani – T. Børven – Kachi
Keeper - 4:Odd har et av ligaens mest solide keeperpar. Sondre Rossbach har til tross for sin unge alder, vært med lenge. Han har ønsket seg ut i en årrekke, men som keeper er det ikke enkelt å komme til større europeiske klubber. Rossbach var til tider meget god i fjor, men så ble det en del store feil i viktige kamper og det ser naturligvis de større klubbene på. Egil Selvik forble andrekeeper hele sesongen og han ber vel på sine bare knær på at Rossbach skal bli solgt, hvis ikke blir det en ny sesong som andrekeeper.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
Forsvar - 4:
Et meget erfarent forsvar som var seriens beste på vårsesongen, men overraskende svake på høsten. Espen Ruud er blitt eldre og slet en del med skader i fjor høst. Her gir telemarkingene kanskje unge Kevin Egell-Johnsen sjansen denne sesongen. Steffen Hagen, Odin Bjørtuft og Fredrik Semb Berge er en meget solid stoppertrio på Eliteserie-nivå. Birk Risa tok solide skritt forrige sesong og med en lignende utvikling i 2020 er han et salgsobjekt for Odd. Bak Risa er det meget tynt og her burde klubben finne en utfordrer som også kan bekle flere posisjoner i den bakre fireren.
Midtbane - 4:
Midtbanen til Odd er spennende, men tynnere enn på lenge. Kaasa og Kitolano er typer som er uredde i stilen, og klarer Hoff å binde dette sammen er denne trioen mer enn god nok. Rutinerte Fredrik Nordkvelle finnes i bakhånd sammen med et par unggutter, men med tapet av Oldrup og rutinerte Samuelsen tåler denne lagdelen ikke mye skader. Odd kan også flytte opp Bjørtuft på den sentrale midtbanen.
Se hva Børven mener om at VIF ansatte Fagermo. Saken fortsetter under videoen:

Roser VIFs valg: – Blir rart å se ham i noe annet enn Odd-klær

Angrep – 3:
Torgeir Børven var magisk i fjor og bar nesten Odd frem til medalje på sine skuldre. Hans kontrakt går ut til sommeren og uten Børven er Odd et middelmådig lag. Rashani leverte 9 målpoeng fra sin høyrekant, men må opp et hakk denne sesongen. Han leverte ujevnt i 2019. Siden virker det som Kachi griper venstrekanten, men dette blir et nytt nivå for han og det er langt fra sikkert han leverer nok målpoeng. Han er heller ikke vant til den rigide 4-3-3 formasjonen. Bak denne trioen finnes Lauritsen, Skogvoll og Njie, men ingen av de, har levert på Eliteserie-nivå. Det er mye usikkerhet rundt angrepet og med Børvens utgående avtale mistenker jeg at nattesøvnen er svært dårlig for Håndlykken og kompani.
Treneren - 3: Jan Frode Nornes
Nornes tar over etter en legende i Skien. Det er ingen som betviler Nornes' faglige dyktighet. Han har vært med i en årrekke som assistent og kan 4-3-3 i søvne. Men det er en ting å være assistent og være den som hele tiden balanserer hovedtrenerens autoritet, til å ta kommandoen selv og lede gruppa. Det er en øvelse som mange har mislyktes med tidligere og det å være sjef i Odd krever også at man for eksempel eier pressekonferansene i tillegg, for ellers er det lett at klubben blir litt grå og bortglemt. En meget vanskelig oppgave for Nornes og han har også en spillertropp som er svakere enn i fjor.
Nøkkelspilleren: Vebjørn Hoff:
Hoff var nærmest genial i 2018 og en av seriens beste spillere, men hadde en dupp i fjor og var svært menneskelig. Denne sesongen får han et stort ansvar på en ung midtbane og må virkelig tre frem igjen, hvis Odd skal ha et håp om å kjempe på øvre halvdel.
Han får sitt gjennombrudd: Joshua Kitolano
Mange vil kanskje si at han fikk sitt gjennombrudd i fjor, men i år tror jeg virkelig vi får se at unge Kitolano står frem. Med litt mindre konkurranse på midtbanen er han sikret mer spilletid og tåler å gjøre noen dårlige kamper uten å bli satt ut.
Saken fortsetter under videoen:

Børven prøver å forklare forskjellen på 2018 og Toppscorer-året

Salgsobjektet: Joshua KitolanoJeg tar Kitolano også denne sesongen på posten for største salgsobjekt. Den unge telemarkingen har et driv i spillet og ballvinneregenskaper som klubber fort blir oppmerksomme på. Jeg tror han spiller fast denne sesongen og da trekker til seg ytterligere interesse.
Undervurdert:
Jeg klarer ikke å finne en spiller i Odds stall som er undervurdert. De tidligere ”unsong heroes” Hoff og Hagen har fått sin anerkjennelse og utover dem får de andre den oppmerksomhet de fortjener.
Drømmespilleren: Rafik Zekhnini
Jeg er vet godt at Zekhnini ikke har vært noen suksess i Europa, men kanskje er en flytt til trygge omgivelser det han trenger. Han er i hvert fall en spillertype som Odd skriker etter og som i sine beste stunder kan gjøre ting på egen hånd.
X-faktoren: Torgeir Børven
Det er umulig å komme bort fra avslutningsegenskapene til Børven. Han er mer eller mindre klinisk når han får muligheten i offensiv boks.
Hvem skaper de største overskriftene i Odd: Elbashan Rashani
Sitter på utgående kontrakt og har allerede ytret at han kan forsvinne. Hva når ikke han signerer ny avtale. Blir han også satt på siden? Her er det marked for noen overskrifter.
Overgangsvinduet:
Det er sjelden eller aldri at Odd er noen overgangsvinner. Dette vinduet er ikke noe unntak. Kachi, Skogvoll og Hallstensen er hentet inn. Alle på lavbudsjett og dem vil trenge tid før de leverer på dette nivået. Av sportslig verdi har Oldrup og Delaveris forsvunnet ut, og klubben er svekket i vinter. Til nå er dette vinduet syltynt.
Sesongen:
Jeg er usikker på Odd denne sesongen. Laget hadde en middels høst og det er ofte man tar med seg det inn i den kommende sesongen. Spesielt forsvaret var svakt og det er bekymringsverdig. Når Odd har hatt svake perioder tidligere har man alltid lent seg på et bunnsolid forsvar. Det var dem ikke i fjor høst. Det hviler et enormt ansvar på Børven og han har kun avtale frem til sommeren. Det er mange spørsmålstegn rundt Odd og veien til nedre halvdel er meget kort.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00