To tredjedeler av oppkjøringen er unnagjort og seriespillet nærmer seg med stormskritt. Hvilke er det som imponert mest i denne oppkjøringen?
Jeg har satt opp en oppkjøringsellever basert på prestasjonene i treningskampene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det er mange midtbanespillere som imponert meg, og jeg får nesten dårlig samvittighet av å utelate Ulrik Saltnes i en slik ellever. Det er heller ingen spillere fra fjorårets overlegne gullvinner med på dette laget. Det betyr ikke at de vært svake, heller motsatt, men igjen er det fremfor alt kollektivet Molde som imponerer.
Laget er satt opp i en 4-3-3 formasjon
Keeper
David Mitov Nilsson – Sarpsborg 08
Svensk-makedoneren var en av Allsvenskans aller beste keepere før han fikk sin stygge skade i starten av 2016-sesongen. Han har brukt tid etter skaden, men fikk viktig kamptrening for Sundsvall i fjor høst. Sett ut fra treningskampene virker det som han er på vei til 2015-formen igjen, og da er han en av seriens aller beste sisteskanser. Han har vært bunnsolid i treningskampene.
Høyreback
Eirik Wichne – IK Start
Fikk sitt gjennombrudd i fjor og fremgangen har fortsatt denne oppkjøringen. Ekstremt seriøs i alt han foretar seg. God fysikk og har utviklet seg stort en mot en begge veier. Takler han det mentale et steg opp, vil han bite godt fra seg i Eliteserien.
Stopper
Bjørn Inge Utvik – Sarpsborg 08
Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke trodde Utvik skulle komme tilbake på et godt Eliteserie-nivå etter alle hodeskadene, men han har virkelig slått tilbake. Var en viktig brikke da Sarpsborg 08 reddet plassen i fjor høst og har i oppkjøringen vært lederen og premissleverandøren for Sarpsborg 08
Stopper
Daniel Gretarsson – AAFK
Han var seriens beste stopper i Obos-ligaen og jeg tror han kommer til å være en av seriens beste stoppere også i Eliteserien. Han har fortsatt der han slapp i fjor, og er klippen i AaFK-forsvaret. Bunnsolid og gjør svært få feil, en spiller til å stole på.
Venstreback
Adrian Pereira – Viking
Pereira har sett fresh ut i oppkjøringen og det virker som han er klar for å ta ytterligere et steg. Et aktivum i offensiven og en venstrefot av silke som prikker medspillere i frispillingsfasen og ved innlegg. Han og De Lanlay kan danne en fryktinngytende venstreside denne sesongen.
Sentral midtbane
Daniel Pedersen – Brann
En av de aller beste signeringene denne sesongen. Pedersen tok Eliteserien med storm da han ankom LSK høsten 2018. Fjoråret ble ødelagt med skader og vi fikk aldri se hans egentlige nivå, men en frisk Pedersen er en topp spiller i Eliteserien, og det har han vist i oppkjøringen. Brann kan ha fylt tomrommet etter Sivert Heltne Nilsen og endelig funnet den svært etterlengtede stabilisatoren.
Indreløper
Kristoffer Zachariassen - RBK
«Doff» er som skapt for indreløperrollen i 4-3-3. En herlig frekvens i beina og en evne til å ta de sugende løpene inn i boksen og skape rom for Islamovic. Er også dyktig å dra seg forbi sin motstander med ballen i beina. Er dessuten kanskje seriens aller beste press-spiller og det har vi allerede sett prov på flere ganger i denne oppkjøringen.
Les også: Bekrefter samtaler: – Følger med hele veien
Indreløper
Olaus Skarsem – KBK
Den store overraskelsen i denne oppkjøringen. Skarsem har vært glimrende og vist kvaliteter som også hadde vært interessante for sitt gamle lag, RBK. Den fødte indreløper, med en enorm løpskraft og et herlig driv med ballen.
Høyrekant
Pål André Helland - RBK
Endelig har vi fått se litt gode gamle Helland igjen. Publikumsmagneten har vist kvalitetene sine i vinter og virkelig tatt opp hansken. En poengspiller som vil bli meget viktig i RBKs jakt på gull.
Spiss
Flamur Kastrati – KBK
Kastrati er en litt sovende bjørn som oftest er som aller best når det virkelig gjelder, og han kan være litt søvnig i oppkjøringen. Men oppvisningen mot RBK er ene og alene verdt en plass på dette laget. Han viste der hvor viktig han er for KBK og at han er en spiss som kunne gjort en jobb for samtlige lag i Eliteserien.
Venstrekant
Philip Zinckernagel – Bodø/Glimt
Dansken var god også i fjor høst, men kunne ha vært enda mer effektiv i sitt spill. Han har sett meget god ut i vinter, og kanskje er dette sesongen han tar ut hele sitt potensial. Glimt er avhengig av at han blir en poengspiller etter tapet av Evjen og Layouni.

Får ros for jobben på spillermarkedet: – Flere som ser bra ut

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03