For en drøy uke siden tok IK Start en kontroversiell avgjørelse da de ansatte agent Stig Lillejord til å ta seg av Starts spillerlogistikk de neste vinduene. En agent som fortsatt skulle utøve sitt vanlige yrke og som i tillegg var agent for flere gutter i Starts A-stall.

Joacims blogg
De beste overgangene i januar-vinduet: – Himmel eller helvete
7 TIMER SIDEN

Det høstet massiv kritikk fra Fotball-Norge, inkludert meg selv, men styreleder Robin Reed gikk bare for noen dager siden ut og forsvarte ansettelsen av Lillejord og kunne ikke se noen problemer med det. Kort tid etter det gjør Stig Lillejord og Start etter all sannsynlighet sin første signering, når de henter midtstopper Vegard Bergan fra Bodø/Glimt.

Det som er det spesielle i denne saken, er at omtrent samtidig sendte Stig Lillejord sin egen klient Marius Høibråten fra Sandefjord til Glimt som Bergans erstatter.

Han opererte altså som agent og sportssjef i samtalene med Glimts sportssjef Aasmund Bjørkan. Det gikk altså bare noen uker før vi fikk se en rolleblanding på sitt verste, og svaret på hvorfor kritikerne raslet med sablene. For man skal være rimelig naiv og blåøyd hvis man tror at disse overgangene er tilfeldige.

Robin Reed kan forsvare denne ansettelsen til han går i graven, men nei Robin Reed og Start, dette er ikke uproblematisk, og ansettelsen er ikke akkurat omdømmebyggende for klubben. Dette er lite gjennomtenkt og ikke noen annet enn et sammensurium av roller på sitt verste. En suppe Start burde holdt seg for god til.

I en periode der klubben trenger all positivitet den kan få, og der de burde bruke tiden på å komme ovenpå og være offensive utad, må de i stedet bruke tid på å forsvare sine strategiske valg i klubben.

I tillegg får folk vann på mølla vedrørende deres syn på agentbransjen. En bransje som allerede har et rykte på seg som litt skitten, umoralsk og uten regler. Jeg vil tro det er en gjeng agenter i dette landet som heller ikke er særlig fornøyd med denne rolleblandingen.

Sett den nyeste episoden?

INDRE BANE: Spår nedtur i Stavanger, årets overraskelse og svensk selvkritikk

Joacims blogg
Eliteseriens heteste salgsobjekter – og sannsynlighten for at de blir solgt
06/01/2021 PÅ 16:26
Joacims blogg
Vurderer årets sportssjefer fra 1 til 10 på skalaen: – Fasit på klubbdrift
02/01/2021 PÅ 09:50