Trolig lagoppstilling (4-3-3):
H. Sandvik
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
M. Desler - F. Pallesen – D. Tiedemann - A. Stølås
B. Leite – C. Grindheim – T. Pedersen
N. Sandberg – B. Källman – K. Velde
Keeper - 3
Helge Sandvik var en av fjorårets positive overraskelser i Eliteserien. Startet famlende, men spilte seg stort opp og var til tider en matchvinner for FKH. Bak ham finnes unge og uprøvde Frank Stople.
Forsvar - 4
En bunnsolid firer, og nå er i tillegg Stølås og Karamoko tilbake fra skade. Ser man på papiret er dette et av seriens beste forsvar med både fart, fysikk og x-faktor. Nye Ulrik Fredriksen får problemer å spille seg inn i fireren, men det sier mer om kvaliteten på den enn han selv. Fredriksen er en meget interessant signering som klubben vil få stor nytte av i fremtiden. Det blir også spennende å se hvordan Karamoko leverer etter langtidsskaden.
Midtbane - 4
Etter at Grindhaug gjorde om til tre midtbanespillere våknet FKH i fjor og leverte samtidig en mye mer attraktiv fotball. En treer på midten kledde virkelig Leite, som var en av høstens beste midtbanespillere. Evig unge Grindheim er også bra med to mann rundt seg. Når den ene er løpsmaskinen Thore Pedersen, har FKH en god treer til rådighet. Ikke glem at 2018-sesongens beste spiller, Joakim Våge Nilsen, også er tilbake for fullt. Når vi også vet at man har nye unge spennende Mads Berg Sande og Kevin Krygård i bakhånd, lukter det litt fugl.
Angrep – 3
FKH mistet Wadji halvveis i fjor og mannen som overtok for ham, Martin Samuelsen, har forsvunnet. Inn har Vikings tidligere leiesoldat Benjamin Källman kommet. Han ble bedre og bedre i fjor høst, og med en vinter til kan det bli bra for FKH. Vi skal også ha i bakhodet at Ibrahima Wadji er tilbake når høstjakten starter. Niklas Sandberg imponerte i fjor høst og begynte å samle poeng. På den andre siden vil trolig Kristoffer Velde spille, han har sett bra ut i vinter. Kallevåg finnes også bakhånd, men dette er den tynneste lagdelen hos FKH.
Treneren - 4: Jostein Grindhaug
Da man antok at Grindhaug var ferdig som trener slo han tilbake når man minst ante det. Jeg trodde ikke han skulle ha energi til å komme tilbake, men den gamle sirkushesten imponerte meg i fjor. Det svært viktige grepet og omleggingen til 4-3-3 var genial, og helt plutselig var FKH et mye mer spillende lag også
Nøkkelspilleren: Helge Sandvik
Den evige reserven fikk endelig sjansen i fjor, og den grep han med begge hender. Bunnsolid og et høyt laveste nivå. Han får ikke bli skadet, hvis det skal være håp om å ende blant de seks beste.
Gjennombruddet: Mads Berg Sande
Berg Sande fra Øygarden er et ukjent blad for de fleste tilskuere i Eliteserien. Han har gått veien fra 2. divisjon i Fana til OBOS-ligaen i Nest-Sotra/Øygarden, og nå til FKH i Eliteserien. Han er kanskje ikke spilleren som syns mest, men har stor løpskapasitet, flytter beina raskt og er en mann som først og fremst spiller sine medspillere gode.
Salgsobjektet: Bruno Leite
Den tidligere Skeid-spilleren kan i blant se litt keitete ut når han spiller, men effektivt er det. Han er nærmest umulig å ta fra ballen når han er i humør, og har et herlig driv i sitt spill. Jeg blir ikke overrasket hvis han er borte når høstsesongen starter.
Ønskespilleren: Moussa Njie
Litt vrient å finne ønskespiller til FKH, da de er godt besatt på mange plasser, men valget faller på en kantspiller som har ferdigheter én mot én. Dem er det ikke mange av i klubben. Jeg tror Njie hadde vært perfekt match for FKH og den måten de spiller fotball på. I tillegg en realistisk spiller å få hjem til Norge.
Mest undervurdert: Joakim Våge Nilsen
Har som Sondre Tronstad vært en spiller som gått under radaren lenge. Ikke den som stjeler overskrifter og synes mest ute på banen. Men Våge Nilsen gjør sjelden en feil med ballen og har en evne til å spille de rundt seg gode. Han vil nok bruke tid etter sitt lange skadeopphold, men vil utover i sesongen bli viktig for FKH.
X-faktoren: Alexander Stølås
Stølås venstrebein er seriens beste, og når FKH får frispark i OK posisjon er det målsjanse med et slikt bein. Herlig å ha ham tilbake igjen etter skade.
Overgangsvinduet
Sondre Tronstad er naturligvis en realt tap for FKH, han var en av seriens beste spillere i fjor. Martin Samuelsen er også et tap. Utover det er det mest stallfyll som har forsvunnet ut portene. Nykommerne er interessante og vil bli gode på sikt. Berg Sande har sett spennende ut. Fredriksen er god og Benjamin Källman passer godt inn i FKH, men alt i alt er nok FKH noe svekket per dags dato.
Sesongen
FKH imponerte meg i fjor etter en trå start på sesongen. Omleggingen til 4-3-3 var en suksess. Nå har man fått tilbake noen av de skadede spillerne og troppen ser bra ut. Får de inn en angrepsspiller til, kan det bli virkelig interessant. Uansett blir jeg ikke sjokkert hvis FKH slåss om en plassering blant de seks beste.
Sett denne?

Fagermos beskjed til Jokke, Søderlund-exit og Damion Lowe

Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00