HAUGESUND (Eurosport.no):
FK Haugesund startet fjorårssesongen i sin vante 4-4-2-formasjon, men da sjokknyheten om at Ibrahima Wadji var dopingtatt slo ned, måtte Jostein Grindhaug tenke nytt. Han gjennomførte en omrokering, la om til 4-3-3, og med det ble Sondre Tronstad ensom majestet på midtbanen, i stedet for én av to sentrale.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
18 TIMER SIDEN
Det ble egentlig en lykkelig endring for sørlendingen, som tidvis herjet i rollen. Så mye at det endte med at han både imponerte, og deretter signerte, for Vitesse i Eredivisie.
– Så tilfeldig er det i fotballen. Du får en rolle du tar hånd om og utvikler på din måte, og det gjorde han til gangs. Og det er derfor jeg sier at vi ikke klarer å erstatte Sondre, vi må bygge noe på en litt annen måte, og så skal det bli enda bedre enn det vi hadde.
Det sier Jostein Grindhaug om hvordan hans tidligere elev vokste seg stadig større og mer dominant for FKH. Nå handler det om å legge en plan for å sette en midtbane uten Tronstad, og Grindhaug mener løsningen finnes i egne rekker: nemlig unggutten Kevin Krygård.
Artikkelen fortsetter.

Sjekk Martin Ødegaards hilsen til Nederland-klare Tronstad

19-åringen ble en snakkis i 2019, da han scoret i begge oppgjørene mot Sturm Graz i Europa League-kvaliken. Da hadde han enda ikke fått sin Eliteserie-debut fra start. Nå kan 2020-sesongen by på ytterligere ansvar, selv om FKH-sjefen mener de ikke må forvente at han skal gå rett inn og fylle tomrommet etter en så sentral spiller umiddelbart.
– Over tid kan han det, men ikke med en gang. Sondre var gjerne den beste i Eliteserien i den rollen etter hvert, sammen med et par andre. Men det å gå inn og erstatte han sånn, det klarer ikke Kevin. Kevin er ok han, men han er forholdsvis ung enda. Og har litt andre kvaliteter enn Sondre. Han skal ikke erstatte dem, men utvikle det på sin måte og bli enda litt bedre, for det er fullt mulig, sier Grindhaug, som mener det også finnes flere andre alternativer:
– Du har Jokke (Våge Nilsen), det er sikkert den beste posisjonen til Jokke. Det er godt mulig den beste posisjonen til Christian (Grindheim) og. Så det er jeg ikke så bekymret for.
– Var du komfortabel med at Sondre gikk videre nå?
– Ja, det var jeg godt komfortabel med. Godt å få det ut, sier Grindhaug og flirer litt.

For mye støy

Men smilet forsvinner raskt, og treneren blir langt mer alvorlig når det blir snakk om prosessen rundt overgangen. For da forhandlingene mellom Vitesse og FKH brått strandet i begynnelsen av januar, gikk Sondre Tronstad selv ut i media og fortalte at han var skuffet og lei seg over at klubben hadde avvist flere bud, og at han fortjente en overgang. Forhandlingene ble imidlertid tatt opp igjen, og 24. januar var klubbene til slutt enige.
– Hva syns du om den prosessen?
– Nei, vi visste jo at han skulle ut. Så er det de siste ukene som kunne vært gjort på en annen måte. Men sånn er det, fotballen er jo sånn.
– Må man tåle litt skittkasting, eller syns du det gikk for langt?
– Ja, jeg hadde gjort det på en annen måte. Men spillerne står fritt til å gjøre det på sin måte. Klubben oppførte seg i alle fall, det er den jeg representerer.
– Hva kunne du vært foruten?
– All den støyen, og dra inn media. Jeg har ikke så sans for det. Jeg syns det skal skje på kammerset og mellom de partene som er involvert.
Eurosport har vært i kontakt med Sondre Tronstad, som sier: «Jeg har ingen kommentar til det, utenom at det får stå for hans regning. Jeg er glad i FKH, og fornøyd med det nye kapittelet jeg har startet».
Sjekk denne!

Konradsen med klar målsetting for 2020-sesongen

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
I GÅR PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
I GÅR PÅ 13:18