• Se skjebnekampen mellom Mjøndalen og Start på søndag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Pluss 4. Sikre deg tilgang her!
MJØNDALEN (Eurosport):
Det har vært mye frem og tilbake med Tonny Brochmann denne høsten, men nå ser alt ut til å gå veien for den tekniske dansken. I hvert fall om man utelukker den sportslig krevende situasjonen Mjøndalen står i.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
For tidligere denne uken fikk han gladbeskjeden om at de høye blodverdiene ikke kom til å være noe problem likevel.
– Først da han sa det var det litt sjokk. Jeg hadde ikke forventet den beskjeden, og det var mye tanker, forteller han.
Faktisk var han så vant til dårlige nyheter at han ikke engang stolte på det Mjøndalen-lege, Bahram Kiani fortalte han.
– Jeg var fortsatt litt usikker da han sa det, om det var lurt. Så jeg hadde en lang snakk med legen før jeg egentlig ble trygg på det. Den første dagen jeg fikk beskjeden gikk det mye tanker oppe i hodet, så det var først dagen etterpå at det gikk opp for meg at jeg hadde fått grønt lys og hadde fått lov til å spille. Så det var kjempedeilig, sier en lettet Brochmann.

Trøblete periode

For det var i august at den tunge og overraskende nyheten kom for Mjøndalens stjernespiller. Da ble det kjent at dansken hadde unormalt høye blodverdier, som gjorde at han fikk problemer når pulsen ble høy.
Etter noen måneder, som inneholdt både sykehusinnleggelse og lange perioder uten trening,fikk han derimot beskjeden om at fotballkarrieren ikke var over, og at han kunne begynne å trene igjen. Så kom tilbakeslaget.
Etter en liten periode tilbake på feltet og en drøy times spill mot Kristiansund i novmeber fortalte legen han at verdiene ikke hadde blitt bedre, og at karrieren stod på spill.
– Å få beskjeden fra legen om at man ikke er bedre og er nødt til å ta det med ro, den er vond altså. Jeg synes det er uoversiktlig, det hele, sa dansken til Eurosport da tilbakeslaget kom.
Nå har han fått svar fra en hjertespesialist, og er klarert for å spille fotball igjen, noe som kan være helt avgjørende for en klubb i nedrykksstriden.
Se intervju med Brochmann her:

Fryktet for karrieren - så kom gladmeldingen fra legen: – Jeg fikk sjokk

Mannefall før skjebnekampen

Han sier riktignok selv at kampformen ikke er helt på topp, men etter mannefall i forrige serierunde, er Mjøndalen nødt til å ta i bruk større deler av troppen før skjebnekampen mot Start.
Sondre Liseth, Stian Semb Aasmundsen og Sosha Makani er alle ute med karantener. I tillegg pådro Ole Amund Sveen seg en strekk på onsdag mot Haugesund.
– Vi har flere slitne bein. Det var en tøff kamp på en våt gressbane. Vi er ikke vant til gress heller, så det tok på. Det ble mye løping og veldig tunge forhold, sier trener, Vegard Hansen.
Med fire poeng opp til Strømsgodset på kvalik, og seks poeng til Start på sikker plass, er det en av de viktigste kampene denne sesongen for Mjøndalen som står for tur på søndag. Og hviletiden etter onsdagskampen er heller ikke allverden for en tropp med mange forfall.
– Vi trenger dagene frem mot søndag for å få folk på beina, men vi har en veldig bred tropp og veldig mange gode spillere som ikke har spilt så mye i det siste, som nå får muligheten. Så jeg er ikke kjempebekymret for det, sier Hansen.

Klar til å bidra

Om morgendagens oppgjør kommer for tidlig for nylig friskmeldte Brochmann er usikkert. Dansken satt på benken mot Haugesund uten å få spilletid.
– Kroppen føles fin. Jeg mangler selvfølgelig kampform, men jeg er klar til å bidra når treneren har behov for meg, så får vi se hvor mye det blir til, forteller dansken, som er klar på at han ønsker å bidra i en så viktig kamp.
Han er også trygg på at Mjøndalen har gode sjanser til å klare seg, da de også har fortapte Aalesund igjen på hjemmebane i siste serierunde.
– Vi har et ok kampprogram. Jeg føler vi har gode sjanser, men vi må ta tre poeng, og neste kamp skal vinnes uansett. Vi skal ha tre poeng om vi skal ha noen sjanse, og det er det vi forbereder oss på, forteller han.
  • Se den viktige kampen mellom Mjøndalen og Start på søndag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Pluss 4. Sikre deg tilgang her!
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43