• Se Sarpsborg 08 - Mjøndalen lørdag fra klokken 20:00 på TVNorge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Lørdag meldte Drammens Tidende at Mjøndalens danske midtbanespiller Tonny Brochmann var utskrevet fra sykehuset etter å ha slitt med vedvarende helseproblemer i en lengre periode. Plagene har ikke gitt seg med tiden, og nå viser det seg at hjertet til den tidligere Stabæk-eleganten har sendt ut for høye verdier.
Den tidligere Stabæk-eleganten har ikke følt seg i god form siden før sommeren, og til drammensavisen fortalte han at det kan dreie seg om en betennelse i hjertet. Brochmann var på plass på Consto Arena for å overvære kampen mot Sandefjord i forrige runde, men er tydelig på at han føler seg både trøtt og sliten.
Eliteserien
Nedrykksrivalene peker på feller å gå i: – En stor sjanse for å bli helt
5 TIMER SIDEN
– Jeg føler meg okei, men når man ikke gjør så mye, så blir man både trøtt og sliten. Akkurat nå venter jeg på at de høye verdiene i hjertet synker, så jeg kan få grønt lys til å spille igjen, sier han til Eurosport.

– Prøver å være positiv

Men det kan være en god stund til vi får se Tonny Brochmann tilbake på banen. Selv håper 31-åringen at han kommer tilbake i spill før sesongslutt, men innrømmer at det ikke ser altfor lyst ut for en snarlig retur i den brune drakten.
– Legene var litt bekymret for de høye blodverdiene, så jeg ble derfor innlagt på sykehuset i to dager i forrige uke. I forkant ble de høye blodverdiene slått ut på noen blodprøver, forteller dansken.
– Jeg prøver å være positiv, men det er veldig uvisst når verdiene går ned. Det er vanskelig å svare på når jeg er tilbake på banen, men jeg håper selvfølgelig at det ikke tar så lang tid. Vi må bare vente og se, fortsetter MIF-spilleren.
Tonny Brochmann har, til tross for "mystiske" helseplager, spilt 16 av 17 kamper for Mjøndalen denne sesongen. Dansken står med to mål og en målgivende så langt.
Saken fortsetter under:

Var innlagt på sykehus i to dager – dette sier Brochmann om de sjeldne plagene

Tilbake i lett trening

Tirsdag kom derimot Mjøndalen-lege Bahram Kiani med oppløftende nyheter rundt den danske midtbanespilleren.
– Han har ikke kunnet trene noe som helst de siste dagene, men fra og med i dag kan han gjennomføre lette styrkeøkter med pulskontroll, sier MIF-legen til Eurosport, og bekrefter samtidig at protokollen ble endret tirsdag klokken 10:00.
– Jeg tror ikke det tar så lang tid før han kan trene vanlig igjen, men det er vanskelig å konkludere noe på det nå, legger han til.
Kiani har vært lege for idrettsutøvere i flere år, men innrømmer at han ikke har vært borti lignende plager hos en fotballspiller.
– Man vet ikke helt grunnen til at det har oppstått. Det kommer normalt etter en virusinfeksjon, men det er ikke tilfellet her, understreker legen, og prøver samtidig å sette ord på hva plagene innebærer.
– I bunn og grunn er det en påkjenning i hjertet. Tonny har før høye betennelsesmarkører i hjertet, og vi jobber med å få disse markørene ned. Han gjennomfører flere faste tester, og hadde en test senest i dag, forklarer Kiani til Eurosport.

– Sett at han ikke har kunnet spille for full maskin

MIF-trener Vegard Hansen legger ikke skjul på at Brochmanns helseplager har vært merkbart ute på banen denne sesongen.
– Tonny er en av våre beste spillere, og vi har sett at han ikke har klart å spille for full maskin i sommer, sier Hansen til Eurosport.
Den rutinerte Mjøndalen-treneren er tydelig på at han ikke er noen lege, og vet dermed lite om hvor lenge dansken er satt ut av spill. Det er samtidig liten tvil om at det så smått begynner å tynnes ut i midtbanerekkene i MIF.
– Vi har hatt både Kristoffer Nesse Stephensen og Christian Gauseth ute på grunn av skader, så sportslig sett er det selvfølgelig ikke optimalt at også Brochmann er satt ut av spill, understreker Vegard Hansen, som nå leder et lag som ikke har vunnet på tre kamper.
Sandefjord vant over et tamt Mjøndalen-lag i forrige runde. Se høydepunktene fra kampen her.

Se høydepunktene: Sandefjord skaffet pusterom i bunnen

Eliteserien
Brann utestenger supporter – vurderer selv å anmelde personen etter trusler
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
7 TIMER SIDEN