Tidligere i høst var Tonny Brochmann tvunget til å ta en pause fra fotballspill, grunnet høye blodverdier i hjertet. Det gjør at han får problemer når pulsen blir for høy.
For to runder siden var han tilbake og spilte en drøy time mot Kristiansund, og klarte seg fint, men fredag fikk han den leie beskjeden om at de høye blodverdiene var tilbake.
Eliteserien
Årets spiller-nominert: - Kanskje vanskelig å komme utenom han i Bodø
5 TIMER SIDEN
Dermed var han ikke en del av troppen Stabæk søndag kveld. Da sa han til Eurosport at han var ferdigspilt for sesongen.
– Ja. Sist så var det en grundig gjennomgang og jeg var lagt inn på sykehus. De tok alle de tester av hjertet som de kunne, og så tenkte jeg at alt var fint igjen. Men å få beskjeden fra legen om at man ikke er bedre og er nødt til å ta det med ro, den er vond altså. Jeg synes det er uoversiktlig, det hele, sier dansken til Eurosport søndag kveld.
31-åringen var likevel klar på at det handlet om én ting: Å komme seg tilbake på fotballbanen, for det var slett ikke sikkert.
– Når man får den beskjeden så føler man det kommer tett på at man er redd for at det er slutt på fotball. Jeg hadde tanker om, da jeg fikk den siste meldingen for to dager siden, om at jeg har hatt min siste kamp og min siste trening. Men jeg er nødt til å prøve å være positiv og håpe på at vi finner en løsning på det. For jeg er ikke klar for å legge opp, sier Brochmann med blanke øyne, og fortalte om tårer og vanskelige dager.
Men tirsdag kom Mjøndalen med den gledelige overskriften «Tonny friskmeldes» på sine nettsider, etter at klubblege Bahram Kiani mandag fikk svar fra en hjertespesialist: Brochmann trenger likevel ikke bekymre seg for de høye blodverdiene.
– Han har trolig fått forhøyede troponinverdier i blodet på grunn av trening, men etter nøye undersøkelser er det ingen grunn til at han skal slutte å trene og spille kamper. Dette er noe han kan leve fint med, sier Kiani i artikkelen.
Dermed er han i troppen allerede til onsdagens kamp, og ble med resten av laget som tirsdag fløy til Haugesund.
– Dette er veldig gledelige nyheter. Vi trenger alle friske og raske til den uhyre viktige serieavslutningen, sier sportssjef Andre Nevstad.
Eliteserien
Slik forklarer han drømmesesongen – åpen for utenlandseventyr
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekreftet: Klar for Bundesliga-klubb
I GÅR PÅ 16:22