VALLE (Eurosport.no):
For mange har nok Henrik Bjørdals utenlandsopphold gått litt under radaren, men den norske unggutten har etter hvert mye erfaring fra større ligaer under beltet.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
17 TIMER SIDEN
Men fem år etter at han reiste til England for å prøve grønnere gress, kommer han nå tilbake til norsk fotball og Vålerenga.
– Det føltes riktig. Jeg har vært ønsket her i lang tid, og her vil de dyrke meg i en posisjon som jeg foretrekker å spille, samtidig som det er et spennende prosjekt som er på gang her, forklarer han.
Mot Brann søndag leverte Henrik Bjørdal en nærmest plettfri debut. Nysigneringen åpnet ballet for et sprudlende Vålerenga allerede etter fire minutter, før en annen nysignering – nemlig Vidar Örn Kjartansson – scoret hattrick på åtte minutter.
Dette sa Bjørdal etter 5-1-seieren over Brann. Se høydepunktene fra kampen nederst i saken. (Saken fortsetter under videoen).

VIF-ungguttene etter Brann-ydmykelsen: – Tredjeplassen er innen rekkevidde

Derfor returnerte han fra belgisk fotball

Om man ser på klubbene og spilletiden han har fått i Sverige og Belgia de siste årene, så er det langt fra noen flopp som returnerer til moderlandet.
Etter et lån i IFK Göteborg fra Brighton, signerte han i 2018 for Zulte Waregem, der han spilte mer eller mindre fast i den belgiske toppdivisjonen frem til i år.
Nå forklarer han hvorfor han valgte bort belgisk fotball ett år før kontrakten gikk ut.
– Jeg har spilt to år i Belgia og spilt masse kamper, men jeg har følt at jeg har blitt rokkert litt rundt og aldri funnet min posisjon. Jeg har spilt en del kant, midtbane og tier. Litt overalt egentlig. Så det føles riktig å komme hit og bli dyrket i en posisjon, sier 23-åringen.

– Ingen hemmelighet at vi ønsker medalje

I Vålerenga er det indreløperrollen i Dag-Eilev Fagermos 4-3-3-system som er plassen han blir forespeilet. På trening torsdag formiddag ble han drillet i den rollen, i en midtbanetreer med Fredrik Oldrup Jensen og Magnus Lekven. Det var nettopp her den tidligere AaFK-spilleren startet mot Brann søndag kveld.
– Henrik ser veldig godt trent ut allerede, har en enorm fysikk, og er flink til å komme i offensive rom, som vi trenger, sier Fagermo.
Her er Bjørdals tanker rundt gamleklubbens kamp i bunnstriden:

Vålerengas nysignering føler med gamleklubben: – Håper de holder seg

Selv er Bjørdal ydmyk når det gjelder sin egen målsetning i klubben, men at han har høye forventninger om laget er det ingen tvil om.
– Mitt mål er først og fremst å spille så mange 90-minuttere som mulig og bidra offensivt med det jeg kan. Også tror jeg ikke det er noen hemmelighet at vi ønsker oss en medalje her på høsten, forteller han.

Fortid i Aalesund

For de som husker Bjørdal fra norsk fotball, så er det fra tiden hans i Aalesund. Der debuterte han i 2013, kun 16 år gammel og spilte i to sesonger til før han reiste til Brighton i 2016.
Den gangen spilte han på kanten, og han forteller at det er en ganske annen spiller som nå er tilbake på norsk jord.
– Jeg er en litt annen type som har blitt litt mer voksen. Spesielt i hodet. Samtidig er jeg en litt annen spillertype og forhåpentligvis en god del bedre, forteller han.
Valder-gutten mener den spillertypen han er i dag passer bra til Fagermos spillesystem.
– Jeg snakket litt med han før jeg signerte, og han er veldig tydelig på hva han vil. Som indreløper så vet jeg hvilke rom jeg skal bruke og hvordan vi skal spille. Så det kjennes veldig bra, sier han.

Se høydepunktene: VIF knuste Brann

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56