Populære sporter
All sport
Vis alt

«Utfryste» Udahl reddet Fagermo i kampen Vålerenga måtte vinne

Joakim Opphus

Oppdatert 10/07/2022 klokken 21:27 GMT+2

Henrik Udahl og Amor Layounis scoringer sørget for en etterlenget Vålerenga-opptur på et glissent Intility Arena søndag.

Henrik Udahl

Foto: Getty Images

Vålerenga - Kristiansund 3-0 (0-0)
– Vi må vinne, sa en ordknapp Dag-Eilev Fagermo til Discovery før kampen.
– Det synes jeg er litt fint at han sier også, for det er noe alle vet. Dett er en must-win-match. Alle snakker om det, Vålerenga og Fagermo kan nærmest kun redde hans jobb ved å vinne denne kampen. Presset er enormt, sa Discoveryekspert Petter Bø Tosterud før kampen.
Vålerenga hadde ikke vunnet en kamp i Eliteserien siden bortekampen mot Sandefjord 8. mai.
– Alle som har gått til Intility har disse tankene i hodet. De vet at dersom Vålerenga ikke vinner i dag, så er han ferdig. Han må vinne, det er ikke noe alternativ. De møter Eliteseriens dårligste lag, sa Discoverys ekspert Christian Gauseth.
Oslo-laget lå på en 14. plass på tabellen med 11 poeng før dagens kamp mot et annet lag som sliter stort i KBK. Premissene var lagt til rette. Denne kampen måtte Vålerenga og kanskje aller mest Fagermo vinne.
Det var ikke all verden til oppmøte på Intility Arena søndag, men de som møtte opp fikk se at Vålerenga endelig tok en etterlengtet seier.
Der ble to spillere som langt i fra har vært fast i Fagermos startellever så langt denne sesongen de store frelserne.
Henrik Udahl og Amor Layouni har oftest stått bak to spillere som nå har forlatt klubben i køen. Med både Aron Dønnum og Vidar Örn Kjartansson ut dørene på Intility de siste ukene leverte «erstattene».
Udahl og Layouni sine scoringer reddet Fagermo i kampen han sa de måtte vinne.
Saken fortsetter under videoen.
picture

VIF-Jonsson lover signeringsrush: – Får se om vi klarer én i uka fram til august

Fryktet mentalt svikt

Etter kampen var VIF-sjefen godt fornøyd, selvom han fryktet laget var preget mentalt i starten av oppgjøret.
– Det er veldig viktig selvfølgelig (med en etterlengtet trepoenger, journ.anm). Etter å ha hatt tre hjemmekamper der vi har fått dårlig betalt, så var det på tide at vi fikk betalt, enkelt og greit. De første 20 minuttene så var jeg redd for at vi var preget mentalt på at vi har hatt mye motgang, heldigvis så våknet laget, sier Fagermo til Discovery etter kampen.
Fagermo lot seg også imponere av innbytter Henrik Udahl som scoret to av Vålerengas tre mål.
– Det er jo veldig gøy. Det han gjør på første målet viser en fantastisk moral som han har jobbet vedlig mye med og han får betalt for det med scoring. Andre måler viser han at han er en målsnik og en smart spiss i boksen.
– Det var på tide at det løsnet litt. Det har jeg jobbet hardt for, sier tomålscorer Udahl som legger inn gode aksjer i å bli klubbens nye spiss etter Kjartansson-exiten.

Krisen fortsetter

For KBK så fortsetter krisen. Etter 13 serierunder ligger laget soleklart sist med bare ett poeng, ti poeng opp til Jerv på nestsiste plass.
– Jeg synes synd på gutta. Vi spiller en veldig god første omgang og hadde ambisjoner om å gjøre ambisjoner om å gjøre det samme andre. Vi roter det til for oss selv i dag og slipper inn enkle mål. det første målet det skal ikke skje. Det er for lett å score på oss, var KBK-trener Christian Michelsen sin dom etter nok en nedtur.
– Det er selvfølgelig blytungt. Jeg skal ikke legge skjul på det, sa Kristiansund-midtstopper Andreas Hopmark etter kampslutt.
Se hele intervjuet med Christian Michelsen i videoen under.
picture

KBK-krisen fortsetter – dette sier Michelsen om sin egen rolle

Rett fra pause

De aller største sjansen uteble i førsteomgang på Intility.
Kristiansund starter kampen best, før Vålerenga spilte seg mer og mer inn i oppgjøret.
Amor Layouni hadde flere avslutninger, men enten så var en KBK-spiller eller keeper Serigne Mbaye i veien for svensken.
KBK hadde også noen småsjanser, men lagene gikk til pause med 0-0.
I pausen var det tydelig fra Klanen hva de ønsket i andre omgang. De sang Henrik Udahls navn og Klanen skulle få sitt ønske oppfylt.
Henrik Udahl kom inn for Seedy Jatta i pausen og spissen trengte ikke mange sekundene for å sette sitt preg på kampen.
KBK-keeper Mbaye gjorde en grov tabbe da han prøvde å finte seg forbi en pressende Udahl. 25-åringen snappet opp den løse ballen og sendte den i det åpne buret.

Nok en Mbaye-tabbe

Drøye sju minutter senere måtte Mbaye nok en gang plukke en ball ut av eget nett.
En corner fra Vålerenga går forbi alle. På bakre lurte Petter Strand, midtbanespilleren sendte ballen tilbake inn i feltet lavt og hardt. Der traff ballen Layouni som kontrollert styrte ballen forbi Mbaye og økte til 2-0.
– En lettelsens smil både på Layonui og Fagermo, sa Gauseth i studio.
Like før det 80. minuttet skulle det tredje målet komme og dagens andre for Udahl. Og nok en gang var det ikke helt patent keeperspill fra Mbaye. Målvakten ga en retur på et ganske lett skudd, på returen var Udahl våken og satte enkelt inn 3-0.
Det ble også sluttresultatet.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame