Vålerenga - Brann 5-1
– Jeg har ikke ord, utbrøt Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Vidar Örn Kjartansson spilte sin første kamp etter returen til Vålerenga. Mot Brann behøvde han bare 23 minutter på å score hat trick. I 2014 reiste han til utlandet etter å ha blitt toppscorer med vanvittige 25 scoringer på én sesong.
Alt tyder på at han har skumle planer også denne gang. Kjartansson og Vålerenga ydmyket Brann på Intility. 19 år gamle Osame Sahraoui sto bak to av islendingens mål.
– Det er bra relasjoner mellom meg og Kjartansson. Det er viktig å få det inn, sa Sahraoui og la til:
– Jeg liker å se han gå på løp i bakrommer der.
Kjartansson selv strålte etter det meget vellykkede comebacket.
– Jeg vil at folk skal kunne forvente dette, men det er kanskje litt mye, fleipet Kjartansson.
Han var full av lovord om den 19 år gamle servitøren.
– Han er utrolig. Ballkontrollen hans er på et annet nivå.
Se intervjuet med Kjartansson her. Saken fortsetter under videoen:

Kjartansson: – Jeg kunne ikke tro det

Redusert Brann-lag

Det var et skadeskutt Brann-lag som møtte på Intility. Hverken kaptein Daniel Pedersen, Fredrik Haugen, Amer Ordagic, Ole Martin Kolskogen, Gilli Rolantsson, Taijo Teniste eller Marcus Mehnert var med til Oslo av diverse grunner.
Det var imidlertid en annen VIF-debutant enn Kjartansson som havnet i fokus først. Henrik Bjørdal var først på et hjørnespark inne i Brann-boksen. Målvakt Markus Pettersen fomlet ballen i eget nett. Bjørdal feiret, men det er usikkert om han får scoringen på CV-en.
Så var det hjemmelagets forsvar som skulle dumme seg ut. Jonatan Tollås Nation klarte ikke å klarere en ball i boksen, før Ivan Näsberg headet ballen rett i beina til Petter Strand. Han viste null nåde da han banket inn utligningen.

19-åringen herjet

1-1, men VIF hadde ingen planer om å la rødtrøyene slippe hjem med poeng. Det var klart for Kjartansson-fest. En perfekt ball fra Aron Dønnum sørget for at Kjartansson kunne løpe inn debutscoringen etter 14 minutter.
19 år gamle Osame Sahraoui har overfor Eurosport snakket om at han ønsker å servere Kjartansson akkurat slik Ghayas Zahid gjorde det i 2014. Og kun to minutter etter ledermålet var det akkurat det han gjorde. Den ungen vingen lekte seg frem på venstrekanten og løftet ballen over på bakerste. Der kunne Kjartansson enkelt heade inn nummer to for kvelden.
Men to Eliteserie-mål er visst ingen målestokk for en Vidar Örn Kjartansson i scoringsform. Han hadde hastverk med å markere seg ytterliggere. Sahraoui løftet ballen over et forferdelig rufsete Brann-forsvar. Kjartansson holdt Vegard Forren på avstand og lobbet enkelt ballen over en utrusende Pettersen. 23 minutter var spilt. Hat tricket var komplett.
Les mer om Osame Sahraouis ønske om å kopiere Ghayas Zahid her.
Se hva Sahraoui og Bjørdal sa etter kampen her. Saken fortsetter under videoen:

VIF-ungguttene etter Brann-ydmykelsen: – Tredjeplassen er innen rekkevidde

– Brutalt

– Det overrasket meg litt, men slik er det i fotball. Om du tar mulighetene, får du selvtillit. Vi spilte bra angrepsfotball og tok sjansene. Alt vi gjorde gikk i nettet, sa Kjartansson i pausen.
Vegard Forren og Brann opplevde det hele som brutalt.
– Vi snakket før kampen om å holde ham utenfor 16-meteren. Vi ser hva som skjer når han kommer innenfor. Alt er for dårlig, enkelt og greit, sa Brann-stopperen i pausen.
Før det hadde imidlertid Sahraoui lagt på til 5-1 med sin andre scoring i karrieren. Kjartansson kom til avslutning nok en gang, Pettersen måtte gi retur og Sahraoui satte ballen i det tomme buret.
I pausen snakket VIFs sportslige leder, Jørgen Ingebrigtsen om hva som er status for en eventuell overgang til utlandet for Aron Dønnum. Saken fortsetter under intervjuet:

VIF-sjefen om Dønnums Italia-overgang: – Ingenting i mål ennå

Kritisk Ingebrigtsen

– Vi må lære å forsvare oss. Det er helt horribelt det vi driver med. Jeg er litt rysta egentlig, sa Kåre Ingebrigtsen da lagene gikk ut til andreomgangen.
Den ble ikke overraskende vesentlig roligere. Sahraoui måtte ut relativt tidlig med litt mageproblemer. Kjartansson tok imot en velfortent stående applaus fra de 200 oppmøtte da det var hans tur til å forlate banen etter 64 minutter.
30-åringens eventyr i norsk fotball fortsatte akkurat slik det slapp for drøye seks år siden.
Seieren tar Vålerenga opp 29 poeng. Det samme som Rosenborg på fjerde, men Dag-Eilev Fagermos mannskap har litt dårligere målforskjell. Det er kun to poeng opp til Odd på tredje.
Brann blir derimot liggende på niende etter tapet. Laget har fortsatt til gode å finne formen etter at Kåre Ingebrigtsen tok over.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: VIF knuste Brann

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56