• Se Brann ta imot serieleder Bodø/Glimt på TVNorge og Dplay på søndag kl. 18.00. Sikre deg tilgang her!
Det var ikke mange lyspunkter for Brann søndag kveld, hverken resultatmessig, eller i troppens skadesituasjon.
Allerede før kampen var det klart at Kåre Ingebrigtsen måtte klare seg uten mange sentrale brikker i sitt lag, noe som blant annet resulterte i at 17 år gamle Mikal Kvinge fikk sin første start i Eliteserien.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
I tillegg hadde de med Henrik Kjeilen Steinseide (17) og Sondre Eide (18), som aldri hadde vært i en kamptropp med a-laget før.
– Vi har litt småskader og slitasje, som gjør at det har åpnet seg plass i 18-mannstroppen. Det er fint for ungguttene å bli med. Da får de oppleve hva det dreier seg om, og får nyttig erfaring, sa Ingebrigtsen til Branns hjemmeside.

Koomson-skade

Dagen etter er det få positive beskjeder rundt skadesituasjonen til rødtrøyene.
Branns toppscorer, Gilbert Koomson måtte nemlig forlate fadesen mot Vålerenga etter rundt 30 minutter.
– Koomson har fått en lårskade, som vi må undersøke i morgen. Vi håper at det bare er en liten sårhet, forteller Brann-lege, Magnus Myntevik til eurosport.no.
– Er han klar til kamp i helgen?
– Det har vi ikke bestemt oss for, sier Myntevik, som ikke har fått sjekket omfanget av Koomson-skaden ennå.
En skade på kantspilleren kan være katastrofalt i forkant av helgens oppgjør mot selveste Bodø/Glimt. Han har nemlig scoret åtte av Branns mål, dobbelt så mange som Daouda Bamba, som har nest flest nettkjenninger. Motstanderne flyr derimot høyt, etter nedsablingen av tredjeplassen, Odd.
Saken fortsetter under videoen:

Ingebrigtsen etter det rystende tapet: – Enorm skuffelse

Skadekrise

Skaden kommer på et dårlig tidspunkt, spesielt om man ser på de andre spillerne som er ute fra Brann-troppen.
Tajio Teniste, Amer Ordagic, Daniel Pedersen, Fredrik Haugen, Gilli Rolantsson og Marcus Mehnert er alle ute en stund.
Heldigvis for rødtrøyene er Ole Martin Kolskogen tilbake i midtforsvaret, etter et ubeleilig sykdomsavbrekk mot Vålerenga.
– Teniste fikk en skade i landskampen der han fikk en smell og en liten blødning, så han er ute i rundt tre uker. Pedersen og Haugen har såre muskler, så de må få tid til å bli bra. De får fysiobehandling nå og er nok ute et par uker. Mehnert har en lårhøne, som vi satser på at går over snart, forteller Myntvik.
Lista gir hodebry for Brann-treneren før helgen.
Kåre Ingebrigtsen har ikke besvart Eurosports henvendelser.

Korona-hensyn

Samtidig som de dårlige skadenyhetene renner inn, har Bergen hatt store problemer med en ny oppblussing av korona-smitte.
Det gjør at laget har nok å styre med frem mot oppgjøret mot Eliteseriens suverene leder.
– Vi har hele tiden forsøkt å holde smittevernstrykket oppe på stadion. Også hi har skrudd en del ting tilbake til der det var i mars-april. Det har vært strengt på stadion hele tiden, forteller Brann-legen og legger til.
– Vi har hatt et ekstra strengt reiseopplegg mot Stabæk og nå før Vålerenga. Det er klart at vi holder oss strengt til protokollen, som jo er laget for disse situasjonene. Det har vist seg å fungere bra.
De har likevel ikke gått til steget å sette laget i isolasjon utenfor treningsfeltet, mens byen opplever en liten krise i antall smittetilfeller.
Gili Rolantsson har også hatt korona tidligere i år.
– Det er viktig å holde fokus på rutinene, og vi oppfordrer dem til å holde avstand til alle som ikke er familie. Samtidig bør de holde seg for seg selv så godt det lar seg gjøre, og det er en gruppe som er motivert til å gjennomfør alle tiltak som kreves, sier han.
Sett denne?

Se høydepunktene: VIF knuste Brann

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38