Glimts maktdemonstrasjon forbløffet motstanderen

Oppdatert 13/09/2020 klokken 21:24 GMT+2

Skien-klubben ble vitne til en maktdemonstrasjon ut av andre dimensjoner da serielederen holdt lekestue på Aspmyra.

Bodø/Glimt - Odd 6-1
– Det var en fryktelig kamp. Det var helt forferdelig! Vi henger ikke med. Det kunne fort vært mye mer her og, sier en svært skuffet Odd-kaptein Steffen Hagen til Eurosport etter overkjøringen.
Det var duket for rundens toppkamp da formlaget Odd hadde tatt turen nordover, for returmøte mot serieleder Glimt.

Mener gullkampen er avgjort

Jan Frode Nornes og hans mannskap serverte hjemmelaget en sikkelig kalddusj like etter avspark, men Bodø-laget lot seg ikke vippe av pinnen og leverte målbonanza i nok en sterk seier.
– All honnør til Glimt. De er i en helt egen klasse. Det er rett og slett imponerende, avslutter Odd-kapteinen som mener seriegullet allerede kan deles ut til nordlendingene.
Også Odd-trener Jan Frode Nornes mener kampen om gullet er avgjort.
– Det vil overraske meg om Glimt ikke tar gullet. De er så overlegne og vi blir rett og slett smadret. Det imponerer meg det Glimt-laget her, sier Nornes til Eurosport etter kampslutt.

Drømmeåpning

Gjestene fikk en kanonåpning før minuttet spilt da Brunstad Fet ga bort ballen billig, og en årvåken Rashani plukket. Odd-spilleren trillet kula videre til Kasper Lunding, som banket den i lengste hørne og sendte gjestene i ledelsen.
Derimot kom reduseringen kun få minutter senere, etter en forferdelig keepertabbe av Sondre Rossbach like før kvarteret spilt. Zinckernagel slo inn på corner og Odd-keeperen gikk ut for å bokse ballen. I stedet havnet kula i eget mål og det sto 1-1 på Aspmyra.
– Det er uflaks rett og slett og det er jævla kjedelig, konkluderte Rossbach om keepertabben til Eurosport i pausen.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Odd-kaptein Steffen Haugen etter kampen her:

Deler ut seriegullet til Glimt etter overkjøringen: – De er en helt egen klasse!

Slo tilbake

Til tross en blytung start og kalddusj etter kun 45 sekunder spilt, var det et revansjelystent hjemmelag som tok fullstendig grep om kampen etter reduseringen.
Først får gultrøyene straffe etter at Zinckernagel gikk i bakken. JP Hauge var iskald fra straffemerket, og klinket inn 2-1. Minutter senere vartet gultrøyene opp med en strålende kontring signert Zinckernagel-Hauge-Saltnes. Sistnevne kunne nærmest trille ballen inn i åpent mål.
– Det er så vakkert! De er så enormt gode, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i studio etter Saltnes-målet.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Jan Frode Nornes etter Glimts maktdemonstrasjon:

– Vi blir smadret i dag!

Lekestue

Det manglet ikke på dramatikk mot tampen av de første 45. Først bommet Hauge på straffe, slik han også gjorde borte mot Sarpsborg 08. Derimot trengte ikke 21-åringen mange minuttene for å rette opp blemmen. Et fantastisk forarbeid av Brunstad Fet, som deretter la ut til Hauge på høyre. Kantspilleren dro til med strak vrist, og satte inn 4-1 på Aspmyra.
Og målfesten fortsatte i andre omgang. To kjappe, lekre scoringer av henholdsvis Boniface og Saltnes, satte spikeren i kista for Jan Frode Nornes og hans menn.

Slik stilte lagene:

Bodø/Glimt: Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Marius Lode, Brede Moe, Fredrik Bjørkan - Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Vikot Boniface, Jens Petter Hauge.
Odd: Sondre Rossbach - Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa - Joshua Kitolano, Vebjørn Hoff, Markus Kaasa - Kasper Lunding, Mushaga Bakenga, Elba Rashani.

Se høydepunktene: Bodø/Glimt utklasset Odd