Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være

Petter Bø Tosterud

Oppdatert 13/10/2022 klokken 23:23 GMT+2

Dette er Discovery-ekspert Petter Bø Tosteruds vurdering over Bodø/Glimts spillere etter 1-0-tapet for Arsenal på Aspmyra.

Bommet på gigasjanse: –  Kommer til å vri meg i kveld

Bodø/Glimt hadde forhåpninger om nok et fotball-sjokk da de tok imot Arsenal på Aspmyra.
Hjemmelaget yppet seg mot storklubben, men måtte se seg slått nok en gang mot Premer League-lederen.
Discoverys fotballekspert Petter Bø Tosterud har gitt sin dom over Glimt-spillernes prestasjon. Dette er hans vurdering:
Nikita Haikin 5
Ruser unødvendig ut etter minuttet og det skaper Arsenals første farlighet. Sjanseløs på Sakas scoring. Gambler i en situasjon på overtid hvor han blir reddet av Moe. Utover dette blir han lite testet.
Alfons Sampsted 7 Glimts beste
Står mer back enn Wembangomo på motsatt, men gjør jobben som kler han best. Hang med på det meste. Virket veldig på hugget.
Marius Lode 6
Tryggere med ball enn sist. Fant flere gode løsninger fremover i banen. Lignet rett og slett mer på seg selv.
Marius Høibråten 6
89 min
Forsøkte å blokkere Saka, men var maks uheldig da ballen gikk tilbake i brystet til Arsenal-spilleren og i mål. Det oste revansjelyst etter at han ble vraket på Emirates. Gjør en voksen opptreden og er god i oppbygningen av spillet.
Brice Wembangomo 6
Blir overspilt i kampens første minutt og fikk mange tøffe dueller mot Saka (som på 0-1). Justerte seg fint inn og turte å utfordre bakfra slik Knutsen liker å se.
Hugo Vetlesen 6
Får bedre flyt i spillet etter en upresis første halvtime. Mye involvert, men ikke den samme skarpheten som vi har blitt vant med den siste tiden.
Patrick Berg 6
Sterk som ballvinner, spesielt i andreomgangen. Fikk ikke diktert spillet for mye med ball, men trygg de gangene han fikk kontakt med lærkula.
Ulrik Saltnes
12 min
For lite spilletid for å bli vurdert.
Ola Solbakken 6
Livlig og god begge veier. Er med på å skape flere gode muligheter.
Runar Espejord 4
76 min
Brenner en eventyrlig mulighet etter at Vetlesen bryster ballen elegant ned til han. Blir godt pakket inn, og han blir for lite synlig inne i boksen.
Se hva Runar Espejord hadde å si om bommen i videoen i toppen av saken.
Amahl Pellegrino 4
89 min
Fikk sjansen han drømte om allerede etter 29 minutter da han ble stusset gjennom av Espejord. Avslutningen ble uvanlig svak til han å være. Fikk nok en mulighet syv minutter ut i 2.omgangen, men ble for lett å lese.
Dette sa Martin Ødegaard til Discovery etter kampen. Børsen fortsetter under videoen:

Ødegaard til Discovery: – Mange i Glimt har imponert oss

Innbyttere

Albert Grønbæk 5
Inn etter 12 min.
Ble kastet tidlig inn i kampen grunnet skaden til Saltnes. Ville mye, men ikke helt i sync med resten av lagkameratene. Klarte ikke være noen skapende kraft som indreløper.