Populære sporter
All sport
Vis alt

Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene

Espen Blaker

Oppdatert 07/10/2022 klokken 10:04 GMT+2

Bodø/Glimts sisteskanse Nikita Haikin var ikke nådig etter tapet mot Arsenal i Europa League.

Nådeløs Glimt-profil: – Vi var ikke mentalt forberedt

LONDON (Discovery):
Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin fikk som ventet mye å gjøre mot Arsenal på Emirates. Russeren kom ifølge Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud godt fra det, da han sammen med høyrekant Joel Mvuka fikk høyest karakter på børsen etter kamp.
«Fikk som ventet en travel kveld og varter opp med flere viktige redninger. Får vanskelige betingelser på scoringene i mot.» var dommen fra Bø Tosterud.
Se hva som imponerte Martin Ødegaard mest med Glimt her (saken fortsetter under):
picture

Dette imponerte Ødegaard mest med Glimt

– Vi gjør det enkelt for de

Da Haikin møtte Discovery i intervjusonen etter kampen, forklarte han de to første baklengsmålene på følgende måte:
– Det første var en tap-in... vi må være mer påpasselige i egen boks, vi gjør det enkelt for de. Det andre målet vet jeg ikke om var et frispark til høyrebacken vår (Alfons Sampsted, journ. anm.), men ja... vi må være tøffere, sier Haikin til Discovery.
Se hele intervjuet med Haikin i videovinduet øverst i saken!
For sisteskansen er klar på at de var forberedt på hva som møtte de i luftrommet.
– Vi visste hva som kom, vi visste midtstopperne deres ville være på bakre stolpe. Det var en fin heading, sier Haikin til Discovery.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Nådeløs Glimt-profil: – Vi var ikke mentalt forberedt

Nådeløs dom

Etter pause var det et helt annet Glimt-lag som kom på banen. De gulkledde var fullt på høyde med Arsenal, og i en periode skapte de flere gode muligheter.
Det endte med at Arsenal-manager Mikel Arteta så seg nødt til å bytte innpå stjernetrioen Martin Ødegaard, Gabriel Jesus og Bukayo Saka.
– Hva snakket dere om i pausen som gjorde at ting snudde sånn?
– Vi snakket om å spille med mer selvtillit og være mer tålmodige med ballen. Vi prøvde på det, men det var fortsatt ikke godt nok. Vi må bli bedre, sier Haikin.
Og Glimts sisteskanse er ikke nådig på sørsmål om hva som må bedres til møtet på Aspmyra neste torsdag.
– For det første så handler det om det mentale, og så det taktiske. I dag var vi ikke mentalt forberedt, og vi må også steppe opp på den taktiske biten, sier Haikin til Discovery.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Dette skuffet Glimt-kapteinen mest: – Ballet på seg

Dette sier lagkameratene

Resten av Glimt-laget går ikke like langt i sine beskrivelser av hva som gikk galt og hva som må bli bedre til returkampen, men at de brukte en omgang på å se ut som seg selv frustrerer flere av lagets andre profiler.
– Det viktigste vi tar med oss til kampen i Bodø er at vi må tørre å spille med litt mer personlighet fra start enn det vi gjorde i dag. Vi tør ikke helt utpå der før det har gått en omgang, så det er litt frustrerende. Nå vet vi hvor lista ligger, og så må vi tørre fra dommeren blåser i gang kampen, sier Brice Wembangomo til Discovery.
– Planen var å få ned ballen og bruke den i ennå større grad, så det er jo synd at vi ikke klarer. Samtidig ser vi at vi kan hamle opp med dem i andre omgang, men da er jo mye allerede gjort. Vi får sett hvor lista ligger, og må hele tiden heve den for å nå nye mål. Samtidig møter vi Arsenal på Emirates, det må vi huske på, sier Hugo Vetlesen.
– Vi må tørre å være oss selv på Aspmyra. Vi ser jo at når vi tør, er nøye nok og skaper bedre arbeidsbetingelser, så er det plutselig de som blir løpende imellom. Vi fikk smake på det i første omgang, så ble vi ble enige om å slippe ned skuldrene og slå oss løs. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å levere den andreomgangen vi gjør, hvor vi viser at vi håndterer nivået, sier Patrick Berg.
– Problemet i dag handler mye om de situasjonene hvor spillet tilsier at vi må avansere med ballen, men så gjør vi ikke det. Vi nøler, tråkker på den og spiller hverandre i trøbbel. Det blir den store forskjellen på første og andre omgang. I andre omgang løser vi det mye bedre og da viser vi at vi er et OK lag. Det gir en slags tro på egne ferdigheter, og så er det bare å ta med seg det inn mot kampen på Aspmyra, sier Ulrik Saltnes.
Sett denne?
picture

Nådeløs Glimt-profil: – Vi var ikke mentalt forberedt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame