Målshowet fortsatte for skadeplagede Pellegrino

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 28/06/2020 klokken 20:32 GMT+2

Amahl Pellegrino fikk seg en smell i kneet og kom seg ikke gjennom den fysiske testen for 90 minutter mot Mjøndalen. Men så trengte han ikke mer enn drøye 10 for å sikre seieren heller.

Amahl Pellegrino

Mjøndalen - Kristiansund 1-2
Mjøndalen jaktet seier i begge sine to første hjemmekamper i Eliteserien for første gang siden 1987. Bruntrøyene hadde ennå ikke tapt og var også det eneste laget som hadde sluppet inn bare ett mål etter de tre første rundene.
KBK hadde heller ikke tapt, og begge sto med fem poeng - etter en seier og tre uavgjorte.
Mye var altså likt før oppgjøret, og i den første omgangen så det litt ut til at begge lag møtte seg selv litt i døra.
– Det er to ganske like lag som møtes. De er verdensmestere i å få kampene til å leve etter 60-70 minutter. De taper sjeldent stort og henger bra med, kommenterte Vikings Kristoffer Løkberg, som var dagens gjest i Fotball Direkte på Eurosport Norge.
Amahl Pellegrino ble ikke vurdert som klar til å starte for gjestene, men tilbake i førsteelleveren var spydspiss Flamur Kastrati. Han markerte seg allerede etter syv minutter, da han styrte en nydelig dødball fra Christoffer Aasbak i nettet.
Dessverre for ham og KBK var linjemannen oppe med flagget og annullerte scoringen for offside.
Så var det hjemmelaget som var farlig frempå, da Fredrik Brustad kom seg løs og slo inn til Ibrahim. Nysigneringen har slått til fra start med scoringer, men denne gangen greide han ikke finne nettmaskene. Mannen som hindret ham i det, var KBK-målvakt Serigne Mor Mbaye, som leverte en mesterlig redning på avslutnignen fra kort hold.
Sondre Solholm Johansen og Amin Askar hadde også sine sjanser i hver sin ende, men uten uttelling.
På spørsmål i pausen om manglende servering fra lagkameratene, var Kastrati i det spøkefulle hjørnet.
– Kanskje jeg har for smarte bevegelser for dem, sa han med et stort glis.
Men i stedet var det lagkamerat Askar som fikk en ny stor sjanse, men Sosha Makani, som sto med hele 92 i redningsprosent før oppgjøret klarte å avverge.
Så, fem minutter ut i omgang nummer to sprakk nullen, etter lekre dragninger og tunnelpasning fra Bent Sørmo, som fant Askar. Sistnevnte spilte førtifem grader ut til Liridon Kalludra, som banket inn ledermålet for gjestene.
(Artikkelen fortsetter under):

Lekre dragninger og tunnelpasning sprakk nullen: – Aldri hørt om slange-finta

Og minuttet etterpå viste Mbaye igjen seg tilliten verdig med en god redning, og så var han oppe med fingeren som for å vise «ikke prøv dere».
– Ny god redning, og så er han oppe med fingeren der. «Not on my watch», sier han. Mer av det, utbrøt Eurosport-ekspert Bernt Hulsker i studio.
Mot slutten av kampen kom imidlertid Pellegrino inn, og ikke mange minuttene etterpå lå han på gresset. En tydelig bekymret Christian Michelsen fulgte spent med på utviklingen, men det gikk fint for den skadeplagede angriperen.
Og godt var det, for selvfølgelig var det Pellegrino som dukket opp på en nydelig pasning og sendte ballen i nettet.
– Se den pasningen fra Sondre Sørli. Pellegrino vet ikke hvordan han skal bomme. Det er høy, høy klasse på det angrepet fra KBK, mente Hulsker.
Pellegrino selv var ikke fornøyd med behandlingen han fikk av en motspiller. Se hans reaksjoner her (artikkelen fortsetter under):

Matchvinneren refser motspiller for kynisme: – Hvis du skal gå for å skade spillere ...

– Alle som har hjulpet meg er mirakelmenn, sa Pellegrino til Eurosport etter kampen om veien tilbake etter skaden.
Han har nå scoret 12 på sine 13 første kamper for KBK, og det siste kom altså mot klubben han spilte 70 seriekamper og scoret 27 mål for mellom 2015 og 2017.
– Det er ikke bare oss Pellegrino scorer mot, da, han scorer mot alle, sier Vegard Hansen.
På overtid viste også Ibrahim at han har scoringsformen inne, da han reduserte til 1-2 og scoret i tredje kamp på rad.
Kristiansund-trener Christian Michelsen var strålende fornøyd etter kampen.
– Det er fantastiske dager. Til tross for tre av fire kamper på bortebane har vi tidenes start, sa han til Eurosport.