KBK - Molde 2-3 (2-2)
Det var virkelig topp mot bunn i kampen om Nord-Møre mellom Kristiansund og Molde søndag. Molde toppet tabellen, mens Kristiansund lå klart sist i Eliteserien med fattige seks poeng. 33 poeng skilte lagene på tabellen før dagens kamp.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Men selv om det på papiret så ut som det skulle bli en grei tre-poenger til Molde, har KBK ikke vært en enkel motstander for blåtrøyene.
Molde har ikke vunnet borte mot Kristiansund siden 2017, og serlelederne fikk en verst tenkelig start på kampen. Men så snudde Moldes profiler kampen.
Kristian Eriksen ble matchvinner i sin Molde-debut og begynt nedbetalingen etter 15 millioner-overgangen fra Hamkam.
– Det kjennes fantastisk. Det er jo derby og mye følelser for både KBK og Molde-fansen og å kunne gi det her til Molde, det er så deilig, sier matchvinner Eriksen til Discovery etter kampen.
Det var da altså Moldes første borteseier på over fem år mot KBK.
Se hele intervjuet med Kristian Eriksen i videoen under.

Matchvinner Eriksen: – Nå må jeg feire med gutta

Forbanna Michelsen

For Kristiansund sin del så nærmer OBOS-spill i 2023 seg bare mer og mer.
– Vi hadde kampen i vår hule hånd og så inviterer vi dem litt inn i kampen. Vi møter det beste laget i Norge så det er ikke unormalt at de skaper noe, men det er synd måten det skjer på.
Michelsen var spesielt misfornøyd med dommeravgjørelsen som resulterte i et rødt kort for Faris Pemi.
– Men farsken altså! Sånne situasjoner som på slutten der med Faris. Det er maksimalt et frispark. Jeg har så lyst til å si så mye om den situasjonen. Det kan ikke være sånn at de spillerne med litt fysikk ikke får lov til å bruke nettopp den utpå her, sier Michelsen før han fortsetter tiraden:
– Samme når du går bort å prøver å snakke med han (dommeren journ.anm) etterpå. Hvis jeg åpner kjeften så får jeg rødt kort, får jeg beskjed om. De må være mulig å ha en kommunikasjon. Det håper jeg de erkjenner selv og i dommergarderoben ettertid.
Se hele intervjuet med en forbannet Michelsen under.

KBK-Michelsen forlater intervjuet i raseri: – Herregud!

Sjokkåpning

KBK sjokkåpnet mot serielederne etter kun fire minutter. På en corner raget Andreas Hopmark - i sin 300 kamp for Kristiansund - høyest. Stopperen stanget inn ballen via tverrliggeren og tok første stikk i lokalderbyet.
Og drøye ti minutter senere skulle vondt bli til verre for moldenserne.
– Jeg tror nøkkelen blir å presse høyt og spill med energi, sa Hopmark til Discovery før kampen.
Og akkurat det høye presset skulle KBK virkelig få belønning for. Sander Kartum snappet ballen fra Benjamin Tiedemann Hansen lang inne på Moldes banehalvdel. Kartum slo inn til en fullstendig ledig Bendik Bye som enkelt kan bare sette ballen i mål, etter at Karlstrøm ikke klarte å avverge innlegget.

Molde-comeback

Så så man litt av hvorfor KBK ligger desidert sist på tabellen.
Molde fikk en corner ca. 10 minutter før pause. Der kom stopper Eirik Haugan fullstendig alene på fem-meteren som enkelt kunne styre ballen mot mål med hodet og sette inn reduseringen og også sin første scoring i Eliteserien.
– Han står mutters alene! Har du sett på makan? Hva skjer med forsvarsspillet der? utbrøt Discovery-kommentator Frode Marti.
Og på overtid av første omgang var lagene a jour igjen. David Fofana fikk ballen innenfor KBKs 16-meteren. Molde spissduell kjørte en tunnel på en KBK-stopper, i taklingsforsøket til Dan Peter Ulvestad ender ballen opp i armen til stopperen og dommeren peker på straffemerket.
Fofana tar det selv og selv om McDermott gikk riktig vei, så er straffet godt nok plassert i høyre hjørnet og Molde hadde kommet tilbake etter sjokkåpningen.
Saken fortsetter under videoen.

Her setter Eriksen sin første Molde-scoring i debuten

Eriksen-mål

I andre omgang tok det bare noen få minutter før Moldes comeback var komplett og det var 15 millioners-mannen Kristian Eriksen som gjorde det.
Eriksen ble slått igjennom på høyresiden. Nysigneringen hadde en hel autostrada å løpet på. Han tok seg helt frem til hjørne av fem-meteren før han sendte ballen i det lengste hjørnet forbi McDermott.
– Han har presentert seg for Molde-fansen. Han jobber ikke lenger i barnehage, men han leker med motstanderne som om de skulle vært unger, sa Discoverys kommentator.
Kristiansund prøvde å sette inn en trykk på Molde-målet, men maktet ikke å skape noen store sjanser.
Ca tre minutter før mål fikk Faris Pemi et direkte rødt kort for hva en albue i ansiktet på Molde-stopper Haugan. Reprisene derimot viste at Pemi ikke var i nærheten av ansiktet til Molde-spilleren, og det virket som en feil avgjørelse av dommeren.
I overtidsminuttene fikk begge lag overganger for å sette inn 4-2 eller 3-3, men ingen kontringer endte i scoring for noen lag.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53