Helt siden den brasilianske burvokteren Ricardo Friedrich forlot portene på Aspmyra, har Bodø/Glimt i stor grad hatt fokus på å finne en erstatter for fjorårets kaptein.
Per nå har de helgule fra Bodø kun en potensiell førstekeeper i troppen, nemlig Nikita Haikin. I tillegg til russeren har Glimt 19 år gamle Marcus Andersen, men unggutten var uheldig og knakk armen på trening denne uken, og er derfor utilgjengelig den nærmeste tiden.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
Den 43 år gamle ringreven og keepertreneren Jonas Ueland Kolstad har derfor, ifølge Avisa Nordland, vært nødt til å steppe inn som andrekeeper på treningene på Aspmyra de siste dagene.

– Intenst

I mars skrev Eurosport at Bodø/Glimt hadde lagt inn - ikke bare ett - men to bud på Odds andrekeeper Egil Selvik. I tillegg har den tidligere Qarabac- og Eintracht Frankfurt-keeperen, Emil Balayev prøvespilt for klubben – uten å ende opp med gul kontrakt.
Når det nå er under ti dager igjen til første serierunde, har Glimt fortsatt ikke hentet en ny sisteskanse.
– Vi kan være ærlig på at vi jobber ganske aktivt med å få inn en keeper nå. Det er litt mer komplisert nå enn det det har vært tidligere, så vi er nødt til å holde hodet kaldt, sier Kjetil Knutsen til Eurosport søndag.
– Det har vært intenst og veldig tidkrevende, understreker han.

– Må være riktig for klubben

51-åringen legger ikke skjul på at Bodø/Glimt har vært interessert i Odd-keeper Egil Selvik, men at det ikke har latt seg gjennomføre.
– Vi har forstått det slik at Odd ikke er interesserte i å selge, og da forholder vi oss til det, sier Knutsen.
Det er liten tvil om at koronasituasjonen i verden har gjort det vanskelig for norske klubber å være altfor aktive på overgangsmarkedet, spesielt ved eventuelle overganger med utenlandske klubber. Glimt-sjefen utelukker derimot ingenting.
– Vi ser utover Norges grenser også, det legger vi ikke skjul på, understreker han til Eurosport, og legger til:
– For å bruke et typisk Monopol-uttrykk, så har vi vært nødt til å rykke tilbake til start ved flere anledninger denne vinteren, fordi vi har vært opptatt av at det må være riktig for klubben.
– Ønsker dere å forsterke andre lagdeler når overgangsvinduet åpner 10. juni?
– Primært er det kun keeperplassen vi ser etter nå. Vi er fornøyde med de vi har fått inn, og føler at de nye spillerne har gitt oss enda bedre energi i gruppen, svarer Knutsen, og sikter blant annet til Marius Høibråthen og Sondre Brunstad Fet.

Hauge til Belgia?

Angående spillere ut portene på Aspmyra, har den heteste poteten vært kantspiller Jens Petter Hauge. Slutten av mai kunne Eurosport erfare at eldstebror Hauge nærmet seg en overgang til belgisk fotball – med en overgangssum på om lag ti millioner kroner.
– Intet nytt å melde om Jens Petter. Vi forholder oss til at han er Glimt-spiller, og det er han per nå, svarer Kjetil Knutsen på spørsmål om hvorvidt Hauge nærmer seg en overgang til Belgia.
Samtidig er den 51 år gamle Bodø/Glimt-treneren ærlig på at de også er nødt til å tenkte på framtiden.
– Det er avgjørende å ha det langvarige perspektivet på plass også. Mye handler om gode salg, men per nå er han Glimt-spiller, gjentar bergenseren.
Sett denne?

Kan få ekstra belastning: – Kommer til å kreve mye av oss

UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34