Populære sporter
All sport
Vis alt

Forlenger kontrakten og håper han kan blomstre hos Eliteserie-rivalen

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 29/05/2020 klokken 15:56 GMT+2

Aalesund har skrevet en ny avtale ut 2022 med Sondre Brunstad Fet. Samtidig lånes 23-åringen ut til Bodø/Glimt.

Sondre Brunstad Fet

Foto: Scanpix

Det kommer frem i en pressemelding fra AaFK fredag.
Sportslig leder Bjørn Erik Melland sier at det satt langt inne å akseptere et utlån, men at de etter en helhetsvurdering fant ut at det var beste løsning.
– Sondre har vært i AaFK i sju og et halvt år, er en viktig spiller og en fantastisk type og ambassadør for klubben. Samtidig er det fortsatt noe uforløst som vi tror kan blomstre gjennom et slikt utlån. Det var også avgjørende at Glimt var dedikerte i ønsket om å hente Sondre, samtidig som Sondre selv hadde veldig lyst til dette.
Utlånsavtalen gjelder ut sesongen og har en opsjon på kjøp.
Opsjonen gjør at det også bidrar til en helt annen forpliktelse fra Glimts side, mener Melland, som forteller at økonomien også har sitt å si i vurderingen.
– Sondre hadde helt sikkert fått bra med spilletid her i AaFK denne sesongen. Samtidig tror jeg at han raskere vil kunne få ut sitt potensial ved å få stimuli andre steder, etter å ha vært her såpass lenge, og da er vi trygge på at Bodø/Glimt er en bra klubb å være i. Målet er at Sondre skal vokse som spiller og som menneske ved å få en annerledes hverdag, sier hovedtrener Lars Bohinen i meldingen.
Til Bodø/Glimts nettsider forteller trener Kjetil Knutsen at de har fulgt Fet over en periode, og går langt i å love ham spilletid.
– Vi har sett på Sondre over tid. Vi er opptatt av å finne rollespillere. Han scorer på alle våre parameter; type, personlighet og potensial. I Aalesund har han vært litt potet, men vi skal dyrke ham som en indreløper. Det er der han, etter mitt syn, har størst potensial. Det er en god match mellom han og oss, sier Knutsen.
picture

Synes systemet gjør det enklere å treffe på spillerkjøp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame