Søndag tapte Strømsgodset 1-2 for seriemester Bodø/Glimt. Det ble den 11. kampen uten seier for laget som ledes av Henrik Pedersen. Etter tapet fortsatte dansken å prate om utvikling og positive tendenser.
Når vi spør om han forstår at Strømsgodset for alvor er blitt et lag som kjemper for å unngå nedrykk, er han ikke i tvil.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31
– Jeg tror jeg er den første som forstår det, at vi er en del av det. Selvfølgelig har klubben, spillerne og jeg respekt for hvor vi er, men det har vi hatt hele sesongen, sier Pedersen etter å ha ledet Godset på trening onsdag.
Se hele intervjuet med Pedersen. Saken fortsetter under.

Mener den første seieren siden august er like rundt hjørnet

Blir ikke bedre av å være sur

I lang tid har treneren trukket fram de positive tingene og snakket om hvordan laget har vært på høyde med de fleste motstanderne, til tross for at Godset har samlet snaut med poeng. Det står han fortsatt ved.
– Jeg har sagt flere ganger at kampene mot Vålerenga og Mjøndalen var kamper der vi ikke presterte, men ellers synes jeg vi har prestert godt, sier Pedersen til Eurosport.
Men når det gjenstår fem serierunder av årets Eliteserie, og Strømsgodset ligger på kvalikplass, fire poeng foran Mjøndalen, er han altså klar på at Strømsgodset må plukke poeng for å unngå å spille i OBOS-ligaen neste år.
Det er likevel ikke tilfeldig at han prater om laget og prestasjonene på den måten han gjør.
– Hvis jeg skal være sur, så vet jeg ikke om vi blir bedre. Jeg tror den beste måten å prestere på, er å analysere det vi gjør og se verden som den er. Vi skal ikke gjøre den bedre, vi skal ikke gjøre den dårligere. Så skal vi jobbe ut fra det, lage en god kampplan, analysere motstanderne veldig godt, slik at vi øker sjansen for at vi vinner den neste kampen, sier Pedersen.

– Vi har sett det som ikke er bra

Med en trener som til stadighet har trukket fram det som tilsynelatende har blitt bedre, eller hele tiden er i ferd med å bli bedre, har flere spurt seg om Strømsgodset virkelig har vært klar over hvor store utfordringer laget faktisk har.
Det mener hovedtreneren at de er.
– I vår analyse legger vi ingenting imellom når vi ser noe som ikke er bra. Vi har sett de to målene imot fra kampen mot Bodø/Glimt, vi har sett de tingene som ikke er bra, men vi har også sett det som er bra, sier Pedersen.
Han har samtidig liten tro på at laget blir bedre av at han som trener svartmaler situasjonen.
– Jeg er en leder, og jeg leder ikke med angst. Jeg leder med at vi skal prestere sammen og at vi skal vokse sammen. Jeg har en enorm tillit til mine spillere, sier Pedersen.
Saken fortsetter under videoen.

Ønsker å se Molde-profilen i russisk fotball: – Passer han bra

Lite som skiller topp og bunn

I neste kamp venter Kristiansund borte. Laget ligger på øvre halvdel av tabellen og var lenge med i kampen om medalje. Det bekymrer ikke Pedersen, som mener at det ikke er så stor forskjell på topp- og bunnlagene i Eliteserien.
– Hvordan er det mulig at dere ikke er så langt unna topplagene, når en ser på tabellen?
– Fordi jeg kan se de kampene vi har spilt, og jeg kan se alle de tallene som ligger bak resultatene. Der kan jeg se at det er ingen grunn til at vi skal være redde for noen, og jeg kan se at vi kan hamle opp med alle.
Til tross for det, viser tabellen at Strømsgodset er nødt til å begynne å ta poeng igjen, dersom de ikke skal spille mot Raufoss og Sandes Ulf neste sesong. For å klare det, må dansken lykkes med å få laget til å score mål.
– Vi sliter i begge felt, og det jobber vi med. Å bli dyktige til å lage enda flere mål og bli dyktige til å forsvare vårt eget mål. Jeg har kjempetro på at vi kan vinne mot alle, men jeg vet også at hvis vi ikke er 100 prosent, så vinner vi ikke over noen.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 PÅ 18:36