Tidligere i dag smalt bomben om at Bjarne Berntsen er ferdig i Viking. Treneren selv ønsket å fullføre kontrakten som varte ut neste år, men styret ønsket heller å ha han som sportssjef, noe han ikke godtok.
Avgjørelsen kom overraskende på mange, da resultatene har vært veldig gode for Viking den siste tiden.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55
– Det var litt murring tidligere i år da de presterte dårlig og var på vei nedover på tabellen, men nå når de har klatret opp på 7. plass synes jeg det er litt merkelig. Han har tatt de opp fra OBOS til 5. plass i fjor og NM-gull, før de ligger på 7. plass i dag. De er ikke bedre enn det per nå. Sportslig har han levert bra og mer enn godt nok, forteller fotballekspert i Eurosport, Joacim Jonsson.

Hadde snudd resultatene og var i medvind

Han er ikke den eneste som stusset litt over at beslutningen kom nå. Styreleder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, var heller ikke inne på tanken om at Berntsen skulle fjernes, selv om han vet at det har vært diskutert før.
– Vi skal ikke langt tilbake i tid før flere tenkte at han var moden for å byttes ut, da de sleit litt med resultatene tidligere i sesongen. Men hver gang det har gått imot så har han snudd det til noe positivt. Nå har det vært en lengre periode med positive kamper, men tidligere virket det som stemningen hadde begynt å bli dårlig og at det ble snakket om å bytte han ut, forteller han til Eurosport.no.
Som de er inne på så har Viking snudd den negative trenden, og kun to tap på de siste 13 kampene vitner om et lag i medgang.
Nettopp den sportslige oppturen og hvordan han har tatt Viking opp til et solid lag i Eliteserien igjen, er noe som gjør det hele litt vanskeligere, forteller Åkerlund.

– Har snudd den triste Viking-fantilværelsen til noe positivt

– Han har ansvaret for å ha snudd den triste Viking-fantilværelsen til noe positivt.
– Blir det trist å se en mann som har gjort så mye for klubben forlate dere på en sånn måte?
– På alle mulige måter. Det sitter sikkert noen som forstår avgjørelsen bedre enn meg, og jeg er bare fotballekspert når jeg skal blåse ut noe. Det gjør vondt å miste en som Bjarne som har skaffet oss så mye glede de siste årene, forteller han.
Saken fortsetter etter videoen:

Brann mot LAN, Glimts veiskille og nedrykksnerver

Ifølge Stavanger Aftenblad er det assistentene Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen som skal være tiltenkt hovedtreneransvaret fra neste sesong. Eurosport kan også erfare at dette er trenerløsningen som vil blir presentert på pressekonferansen i morgen.
Den løsningen mener Jonsson at kan være brukbar, men han tror de kan komme til å få det tøft med å følge opp Berntsens resultater.
– Hvilke grunner de har for å fjerne Berntsen vet jeg ikke, men det må være misnøye, enten om lederstil eller om hvordan han er på feltet. De kan ikke peke på resultater, for det er umulig. Det setter et umenneskelig press på de nye trenerne, for de kan ikke prestere bedre, sier han.
Svensken mener også det er et stort tap omdømmemessig, etter at Berntsen har skapt en optimisme i Stavanger igjen, og at publikum hadde vendt tilbake (før koronarestriksjonene) for å støtte klubben etter en lang periode nede.

Får støtte fra Thorstvedt

Åkerlund tror ikke løsningen om at assistentene trenger å være så dårlig, men er enig i at de får en brutal start med å følge opp resultatene. At de kan være en god løsning får han støtte fra en tidligere Berntsen-elev også.
– De er veldig kompetente. Det er to veldig flinke trenere som har vært i assistentrollen under Bjarne. De har selv vært trenere før og gjort det bra med lagene sine. Jeg tror det bare kan bli bra. Spillergruppa vet at de to har peiling, sier Kristian Thorstvedt til Eurosport.no.
Han er for tiden i belgiske Gent og fikk med seg nyheten om at gamlesjefen fikk sparken i dag formiddag.
– Det er utrolig trist. Bjarne er en fin mann som har gjort store ting for klubben i den perioden han har hatt nå. At det ender sånn er veldig kjipt, sier han.
Også forsanger i Vikinghordene, Tommy Nærland, har vært ute på sosiale medier og vist støtte til Berntsen:
Sett denne?

Terminlistekaos: Dette må du vite før dobbeltrunden

Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16