Glimt er foreløpig den eneste Eliteserieklubben som har besluttet å reise til utlandet på treningsleir. Torsdag reiser A-laget til Marbella. Det meldte klubben i en pressemelding tirsdag.
– Dere mener det vil være tryggere enn å bli værende i Norge?
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
– Ja, så lenge man bor og lever i et samfunn gjør man det kan man her, men i en slik kontekst kan du lukke deg inn, med hotell, trening og gode fasiliteter, og leve etter protokollen. Risikoen blir redusert, i tillegg til at det er bedre fasiliteter i det. Da vi satte oss ned og vurderte dette, kom vi frem til at det var det mest optimale, sa Frode Thomassen til Eurosport da nyheten ble kjent.
Etter planen skal laget være i Spania til 15. mars. Beslutningen er tatt etter grundige vurderinger internt på styrenivå og i dialog med NFF, NTF og kommunale smittevernmyndigheter.
Helse- og omsorgsdepartementet fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige, men sier at det er opp til hver enkelt å avgjøre hvilke reiser som er nettopp det.
– Vi er inne i en periode der vi må ha strenge tiltak nasjonalt for å slå ned og hindre at de mer smittsomme virusvariantene sprer seg. For å forhindre importsmitte er Norges grenser i praksis stengt for utlendinger som ikke bor i Norge, og regjeringen fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige, sier statssekretær i Helse og omsorgsdepartementet, Saliba Andreas Korkunc, til Eurosport.
Statssekretæren understreker at å reise nå innebærer en risiko, og advarer Glimt om at de ikke kan regne med samme bistand utenlands som ellers.
– Det er den enkelte som vurderer hva som er en strengt nødvendig reise. Hvis man velger å reise, må man være klar over at det innebærer en risiko. Smittesituasjonen i det landet man besøker kan endre seg raskt, og landet kan innføre lokale regler som gjør at det man planla reisen for blir umulig. Det kan også innføres innreiserestriksjoner i Norge med nye krav som ikke fantes da man dro. Man kan heller ikke påregne den samme konsulære bistanden i utlandet som vanlig.
Det er foreløpig ingen andre klubber som har sagt noe som tyder på at de kommer til å gjøre det samme som de regjerende seriemesterne. Odds Einar Håndlykken sier til Eurosport at de foreløpig ikke har vurdert å gjøre som Glimt.
– Nei, det har vi ikke vurdert. Men det er neppe tilfeldig at dette skjer rett etter at regjeringen iverksatte nekt av treningskamper på norsk jord.
– Kan du utdype det?
– Når klubbene plutselig ikke får spille treningskamper i Norge, velger man å reise dit det er lov å spille treningskamper. På samme måte som det ikke er lov med ski-konkurranser i Norge, mens statsministeren samtidig hyller norske prestasjoner i ski-konkurranser i utlandet.
Til Adresseavisen sier klubblege Reidar Due at RBK ikke har vurdert det i det hele tatt.
– Vi er blitt anbefalt å ikke gjøre det, og det har ikke vært et samtaleemne i Rosenborg i 2021 i det hele tatt. Det har å gjøre med situasjonen man er i i verden nå, sier Due til avisen.
Sjekk ut denne ukens Indre Bane:

Soltvedt-exit, Helland-feber og Botheim til Glimt

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33