I en pressemelding tirsdag formiddag forteller Glimt at de har besluttet å legge om på planene, og at de denne uken reiser til Spania for å optimalisere forberedelsene.
– Pressemeldingen gir et godt bilde av hvordan vi gjør ting. Vi kjenner på at vi gjør det vi kan for å unngå smitte inn i gruppa, og velger å reise et sted og være trygge i en kohort og få forberedt oss på en fornuftig og god måte inn i en viktig sesong, med både serie og Champions League, sier daglig leder Frode Thomassen til Eurosport.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Dere mener det vil være tryggere enn å bli værende i Norge?
– Ja, så lenge man bor og lever i et samfunn gjør man det kan man her, men i en slik kontekst kan du lukke deg inn, med hotell, trening og gode fasiliteter, og leve etter protokollen. Risikoen blir redusert, i tillegg til at det er bedre fasiliteter i det. Da vi satte oss ned og vurderte dette, kom vi frem til at det var det mest optimale, sier Thomassen.
Fredag ble det på nytt lagt ned forbud mot treningskamper for norske lag. Molde kunne spille Euorpa League-hjemmekampen sin i Spania, mens det tirsdag også ble meldt at landskampen mot Tyrkia 27. mars skal spilles i Malaga.
I tillegg registerer man at norske utøvere konkurrerer om VM-medaljer verden rundt, samtidig som det er stans i Norge.
– Vi må ha respekt for de reglene og retningslinjene som gjelder, som helsemyndighetene kommer frem til, og prøve å tilpasse oss dem på best mulig måte og optimalisere. Vi mener dette er fornuftig.

To karanteneperioder

Siden nyttår har Glimt vært gjennom to perioder med karantene som følge av koronasmitte.
«I den grad klubben påny skulle komme i en tilsvarende situasjon, vil dette forringe klubbens muligheter til å kunne forberede seg til kommende sesong på en tilfredsstillende måte. Klubben har derfor sett det som nødvendig å gjøre det vi kan for å optimalisere treningshverdagen til vårt A-lag, samt sikre at vi gjør det vi kan for å unngå smitte inn mot seriestart og viktige kvalifiseringskamper til Champions League.» heter det i pressemeldingen tirsdag morgen.
Der skriver klubben at de at beslutningen er tatt etter grundige vurderinger internt på styrenivå og i dialog med NFF, NTF og kommunale smittevernmyndigheter.
De har også listet opp ti punkter med omfattende smitteverngrep som skal sørge for at de kan gjennomføre treningsoppholdet på Marbella på en trygg måte.
De vil reise med charterfly, og transport til og fra flyplassen skal skje i innleide busser, som utelukkende vil være til klubbens disposisjon under hele oppholdet. Bussjåføren vil måtte fremvise negativ test og bare være i Glimts kohort. Busselskapet vil måtte forholde seg til UEFA-protokollen og desinfisere bussen.
I tillegg skal alle ansatte på hotellet dokumentere negative tester og bære munnbind, og hotellet har akseptert å møte alle gjeldende standarder i protokollen, når det også kommer til rengjøring av rom, vask av tøy, matlaging og service.
Hverken spillere eller trenere kan forlate hotellet eller treningsområdet under oppholdet. Det er også avtalt at både lag og støtteapparat må ha avlagt negativ test før alle treningskamper, og en ansvarlig i klubbens medisinske apparat får ansvar for å sikre at motstander har oppfylt sine protokoll-forpliktelser.
De presiserer at de ved retur til Norge vil imøtekomme og tilpasse seg alle regler og retningslinjer fra norske myndigheter når det kommer til karantene og testing.

Tommel opp fra smittevernoverlege

Glimt har også konsultert med smittevernsansvarlig i Bodø kommune.
– Bodø/Glimt har gjort gode og grundige vurderinger, og de har presentert en plan for gjennomføring av et slikt treningsopphold som ivaretar alle nødvendige hensyn til smittevern. Det å kunne dra til et sted og leve i slike isolerte omgivelser vil være den beste måten for klubben å unngå smitte. Det er selvfølgelig viktig at de ved retur til Norge igjen følger de regler og retningslinjer som vil være på dette tidspunkt i forhold til testing og karantene, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen.
Frode Thomassen sier til Eurosport at det å få spilt kamper er en viktig del av forberedelsene til klubbens viktige sesong. Foreløpig er det uklart når og om norske lag får spille treningskamper igjen. Rosenborg-trener Åge Hareide har tatt til orde for å få utsatt seriestarten, med tanke på at man må få tid til å spille tilstrekkelig med kamper og at det også skal være en landskamp i forkant.
– Det er et viktig møte 3. mars, med toppene i Idretts-Norge og regjeringen. Vi har forventninger om et positivt og godt møte, der vi håper de kan finne løsninger som gjør at vi kan komme i gang raskest mulig. Vi ser frem til det, sier Glimt-sjefen.
– Er dere forberedt på reaksjoner på at dere velger å dra utenlands?
– Nei, du kan si at vi i all hovedsak både optimaliserer smittevern og treningsforhold. Vi har planlagt dette på en veldig god måte. Å kunne trene, leve og bo i en boble for å unngå smitte i gruppa tror vi veldig mange har forståelse for.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51