Det er Bergensavisen som skriver at 18-åringen er på et opphold hos fjorårets suverent beste lag i norsk fotball, etter å ha reist nordover i går.
– Jeg vet Bodø/Glimt har fulgt meg en stund, og da jeg ble invitert opp hit var det bare å ta muligheten. Det blir gøy å vise seg frem for Norges beste lag. Jeg har hørt at nivået og intensiteten på treningene deres er høyt, men jeg tror det skal gå bra, sier Mwuka til avisen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
For Mwuka ble forrige sesong veldig spesiell. Ungutten spilte seg mer eller mindre til en fast plass til tross for at han bare var 17 år, men så kom den brutale og nedslående beskjeden.
På den obligatoriske helsesjekken på våren ble det oppdaget det som virket å være en karrieretruende hjertefeil. En knust Mwuka trodde han var ferdig med fotballen, før seniorkarrieren virkelig hadde begynt.
Men med daværende assistenttrener Sindre Tjelmeland, som nå er hovedtrener i Ull/Kisa, i spissen, ga de seg aldri. En rekke eksperter ble konsultert, og til slutt ble det slått fast at han igjen fikk grønt lys av legene.
Bare noen timer senere debuterte Mwuka i OBOS-ligaen, da han entret banen i hjemmeseiren mot Tjelmelands nye lag, Kisa.
– Helt ekstremt. Ett minutt eller to tenkte jeg at kampen mot Ull/Kisa både kunne tapes og vinnes, uten at det var viktig. Det snudde fort, men kampen i seg selv ble en stund veldig uviktig. I går våknet han opp som fotballinvalid. I dag våknet han opp som OBOS-ligaens største talent, sa Tjelmeland til Eurosport i november.
– Og da regner jeg med at folk kommer til å spørre om jeg ikke har sett Sivert Mannsverk (Sogndal). Men det har jeg. Mannsverk har vist seg frem, Joel har ikke fått muligheten til det ennå, fortsatte han.
Rett før jul skrev 18-åringen under på en ny kontrakt med Åsane, ut 2023-sesongen. Daglig leder Gorm Natlandsmyr bekreftet da til Eurosport at det var større klubber som hadde vist interesse, også ute i Europa.
For øyeblikket skal det kun være snakk om et treningsopphold med Bodø/Glimt.
– Dette er en mulighet for Joel til å kjenne på nivået hos Norges beste lag. Det er ikke snakk om en overgang, sier Natlandsmyr til BA.

Stortalentet hylles etter overraskende fotballretur: – Får tårer i øyekroken

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51