• Se Sarpsborg 08 - Mjøndalen på Eurosport Norge og Dplay på lørdag fra kl. 20.30. Sikre deg tilgang her!
MJØNDALEN (Eurosport.no):
Mjøndalen er inne i en fryktelig tung grop for øyeblikket, og gode råd er dyre for Vegard Hansen som skal forsøke å snu skuta.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

Krise i Mjøndalen

For med kun to seiere på de siste 12 kampene har de styrt raskt ned mot nedrykk, der kun Aalesund er dårligere. Det liker Christian Gauseth dårlig.
– Av de ti tapene, så er to av dem mot Sandefjord. Vi har skapt en og en halv målsjanse på 180 minutter mot dem. Vi føler oss litt i villrede og at vi er inne i et blindspor. Det å si at alt er rosenrødt og at det ikke er noen problemer nå blir feil. Nå er det krise i Mjøndalen, sa han på den siste episoden av Spillerrådet.
Når Eurosport spør trener Vegard Hansen om han er enig med sin kapteins vurdering, vil han ikke gå med på at det er krise.
– Vi har ikke følt det som noen krise egentlig. Vi synes det er en ubehagelig posisjon å være i, og alvorlig sportslig sett å ligge der vi ligger, men krise har vi ikke følt på i det hele tatt, egentlig. Så det støtter jeg han ikke i, men det er en vanskelig situasjon å være i, forteller Hansen.
Faktum er likevel at Mjøndalen har ramlet under streken, etter at Start vant sin forrige kamp mot Aalesund. Luka opp til Sandefjord på trygg plass er nå fem poeng for bruntrøyene.
– Hvis han ikke synes det er krise når vi har tapt ti av 12 kamper, ligger på nedrykk, scorer minst i Eliteserien og slipper inn mest på dødball, så får han belære meg når krise skal brukes. Vi er ikke fornøyd med det vi leverer, sier Gauseth til eurosport.no.

Ikke mistet motet

Selv om de er uenige i hvor alvorlig situasjonen er, er det ingen tvil om at de ikke liker tingenes tilstand. Selv om Gauseth har tilbragt mesteparten av sesongen på tribunen med en skade, går det inn på han at resultatene går feil vei.
Også Hansen er misfornøyd, men de har ikke mistet motet av den lave målproduksjonen og de tunge resultatene.
– Aalesund er mye verre stilt enn oss, og Start er bare ett poeng foran. De andre lagene kommer til å avgi poeng utover også tror vi, så hvis vi er gode nok skal vi ta dem igjen. Det er noen poeng å ta igjen, men vi må hanoen seiere, og det må begynne i morgen, sier Hansen.
Sett denne?

Var innlagt på sykehus i to dager – dette sier Brochmann om de sjeldne plagene

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43