Molde Fotballklubb nærmer seg en helt utrolig Eliteserie-rekord.
Med elleve strake hjemmeseiere på Norges øverste nivå, har gjengen fra «Rosenes by» nå slått sin egen klubbrekord. Fortsetter trepoengene i de neste tre hjemmekampene, der moldenserne møter Start, Brann og Odd, er de oppe på samme hjemmerekke som Rosenborg (14) – som står med rekorden i Eliteserien fra 2015-2016.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Første hinder på veien mot rekorden for de blå fra Romsdalen kommer allerede på onsdag, når Erling Moes mannskap møter Start på Aker stadion.
– Jeg forventer en kamp hvor vi skal styre. På hjemmebane skal vi vinne fotballkamper, sier Erling Moe til Rbnett, dagen før lagene møtes i Molde.

Sheriff fra start og Ellingsen tilbake

Forrige helg møtte derimot Erling Moe og resten av gjengen i hvitt og blått veggen, da Sandefjord tok med seg alle tre poengene i hvalfangerbyen. Ikke nok med at Molde tapte terreng toppen, de mistet også flere forsvarsbrikker.
Fredrik Sjølstad ble utvist etter tre gule kort, mens bauta Martin Bjørnbak måtte byttes ut med en kneskade. Nå kan det se ut til at skaden til Bjørnbak setter ham ut av spill i flere kamper.
Eurosport erfarer at stopper Sheriff Sinyan får sin første kamp fra start i Molde-drakten. Samtidig er Martin Ellingsen mest sannsynlig tilbake i forsvarsfireren, etter at den omskolerte midtbanespilleren fikk seg en kjenning etter kampen mot Strømsgodset.
– Nå er jeg «fit», forhåpentligvis. Jeg har heldigvis ikke vært ute med skade så lenge, så jeg tror formen min skal være bra, sier Ellingsen til Romsdals Budstikke, og bekrefter samtidig at han er klar til kamp – om trenerteamet bestemmer det slik.
Dette sa Molde-trener Erling Moe etter det skuffende 2-1-tapet i Sandefjord.

Reagerer på flere dommeravgjørelser: – Dette er det jeg kaller «52 plukk-opp»

Tre borteseiere på de siste 52

Sørlendingene har virkelig ingen fin statistikk å vise til, for Start kommer til Aker stadion med en helt fryktelig bortehistorikk.
Kristiansand-laget står med 3-15-34 på de siste 52 Eliteserie-kampene på bortebane, der forrige borteseier kom mot Tromsø 21. oktober 2018.
Det er samtidig også verdt å nevne at Start har sluppet inn mål i sine 34 siste bortekamper, noe som er den nest lengste rekken i historien. Bodø/Glimts innslupne rekke på 38 kamper fra august 2014 til april 2018 troner fortsatt øverst på den dystre listen.

– Føler oss noen kilo lettere

Eliteserie-sesongen 2020 har heller ikke vært en dans på roser for sørlendingene. Mot Mjøndalen i forrige runde satt endelig trepoengeren for Start, da de vant solide 3-0 på Sparebanken Sør Arena.
Trener Joey Hardarson er tydelig på at årets første seier fjernet flere høye skuldre i garderoben.
– Vi fikk en god opplevelse sist kamp, noe som forhåpentligvis gir oss en boost inn mot onsdagens kamp. Vi føler oss noen kilo lettere nå, sier treneren til egen klubb.
– Nå blir det viktig at vi tør å spille vårt spill mot Molde, fortsetter han.
Sett eller hørt ukas ferske Fantasy FK-episode?

JP Hauge på besøk: Glimt-avsløring, Fantasy-suksess og megatabben

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33