Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekdals svigersønn sørget for poengdeling: – Ingen fortjente mer enn ett poeng

Joakim Opphus

Oppdatert 17/04/2023 klokken 00:51 GMT+2

Moldes Kristoffer Haugen sørget for at svigerfar Kjetil Rekdal og Rosenborg kunne reise hjem til Trondheim med ett poeng i bagasjen.

Se høydepunktene: Haugen-selvmål reddet RBK-poeng i Molde

AKER STADION (Discovery):
Molde - Rosenborg 1-1 (1-1)
Sesongens første oppgjør mellom Molde og Rosenborg ble en tett og anspent affære - akkurat slik et derby skal være. 10.750 hadde møtt opp på Aker Stadion søndag.
Men av to lag som ønsker å spille fin og attraktiv fotball var det ironisk nok to dødball-mål til hvert av lagene som ble det eneste som slapp forbi de to målvaktene.
Kristoffer Haugens selvmål sørget for at svigerfar Kjetil Rekdal og Rosenborg tok et sterkt bortepoeng i Rosenes by.
Haugen forteller til Discovery etter kampen at han slo av en prat med Rosenborg-treneren etter kampen.
– Jeg snakket med han like etter kampen, men det var ikke så mye som ble sagt, men vi ble vel egentlig enige om at ingen av lagene fortjente mer enn ett poeng i dag.

Hver sin omgang

– Det er en veldig god kamp mellom to gode fotballlag. I andreomgang synes jeg at vi er klart best, så hvis det er noen av lagene som burde fått seieren til slutt, så er det oss. Molde har noen farligheter de óg så kanskje er det greit med uavgjort, sa Erlend Dahl Reitan til Discovery før han erkjenner at kanskje ett poeng til hvert av lagene var rettferdig.
– Molde har noen farligheter de óg så kanskje er det greit med uavgjort
Kjetil Rekdal er enig med midtstopperen at hans lag var best de siste 45.
– Jeg er veldig fornøyd med andreomgangen vi leverer, og så har vi mye å jobbe med. Det er fortsatt et uferdig lag.
Molde-trener Erling Moe føler at hans lag slapp seg ned nivåmessig i andreomgang.
– Jeg hadde ønsket at totaliteten våres var enda bedre over 90 minutter. Jeg synes vi gjør en bra førsteomgang også blir det en langt jevnere andreomgang, hvor vi dessverre skaper langt færre sjanser. Det blir mer oppstykket kamp og mer en krig, sa Moe til Discovery etter kampen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Syrlig Molde-stikk fra RBK-profilen: – Vi spiller på hjemmebane her hvert år

Fotballfest

Før avspark derimot var det ikke noe som minnet om noen krig da de to hovedtrenerne møttes. Det var god stemning mellom de to romsdalingene i intervjuet med TV 2 før kampen.
– Det er godt for dem óg å få spille foran fullsatte tribuner istedenfor det halvfulle de har oppe på Lerkendal. Det er to ganger i året de får mulighet til det og dette er én av dem, fleipet Moe i intervjuet med TV 2 før kamp, men Rekdal smlte fra øre til øre ved siden av.
Det var lagt opp til en ordentlig fotballfest da de to rivalene barket sammen for første gang denne sesongen i vårsola på en utsolgt Aker Stadion.
Og allerede etter tre spillerminutter hadde begge lagene vært farlig frempå hver sin gang uten at noen av lagene fikk til en ordentlig avslutning på mål.

Eventyrlige sjanser

I det sjuende minuttet fikk Veton Berisha en evntyrlig mulighet til å putte sitt første Eliteserie-mål for Molde. Kristoffer Haugen ble spilt gjennom på venstresiden. Inne foran mål var Moldes nye spiss helt mutters alene, men på utroligvis klarte han å styre ballen utenfor lengste stolpe fra drøye tre meter.
Kun noen få minutter seneref fikk Ola Brynhildsen en nærmest prikklik mulighet som Berisha, men også han klarte ikke å få ballen mellom stengene.
– Vi er spisser og skal score på dem selvfølgelig, sa Brynhildsen til Discovery etter kampen.
Temperaturen innledningsvis i kampen var det heller ingenting å klage på i hatoppgjøret med flere susende taklinger og flere frispark. Og det var nettopp på en dødball det første målet skulle komme.
Hjemmelaget fikk et frispark på hjørnet av Rosenborgs 16-meter. Innsvingeren fra Magnus Wolff Eikrem fant hodet til Benjamin Tiedeman Hansen som raget høyest inne boksen. Dansken styrte ballen lekkert inn i det lengste hjørnet og Molde opp i føringen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Brynhildsen om temperaturen i hatoppgjøret: – Vært borti verre

Gave til svigerfar

Rosenborg startet friskt, men etter scoringen tok de blåkledde mer og mer over initiativet i kampen. Gang på gang kom Molde seg igjennom i de store rommene bak RBKs vingbacker, og hadde flere muligheter til å putte både 2-0 og 3-0.
Moldes Kristoffer Haugen venter i disse dager på sitt første barn med Sofie Rekdal - datteren til RBK-sjef Kjetil Rekdal.
Like etter halvtimen på Aker Stadion derimot endte Haugen opp med å gi sin svigerfar en annen type gave. 29-åringen rakk ikke å reagere da et hjørnespark fra Jayden Neilson traff han i hodet og gikk videre inn i nettmaskene bak Jacob Karlstrøm.
– Det er en ball som kommer rett over hodet på han foran meg. Jeg er opptatt med å ta ut (Sam) Rogers også treffer ballen meg helt uforbredt. Ikke så mye å få gjort med akkurat den, sa Haugen til TV 2 i pauseintervjuet.
Litt imot spillets gang stod det plutselig 1-1 på Aker Stadion. Etter utligningen hang Rosenborg bedre med på taktene igjen, men lagene gikk inn i garderoben med ett mål hver.
Andre omgang ble ikke åpen som den første, men samtidig å økte temperaturen mellom spillerne desto mer. Frustrasjonen blant Molde-spillerne var tydelig når flere av RBK-spillerne satt seg ned med kramper.
Molde var laget som presset mest for en avgjørende scoring, Rosenborg på sin side virket fornøyd med det ene poenget.
Sluttminuttene ble preget av mye tøffe taklinger og amper stemning, men ytterligere mål kom aldri og kampen endte 1-1.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame