• Lad opp til søndagens Eliteserie-kamper med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her.

Sandefjord - Molde 2-1

Eliteserien
Tore Reginiussen har spilt sin siste kamp for Rosenborg
18/12/2020 PÅ 12:13

Sist de blåkledde fra Østlandet tok skalpen på moldenserne var mars 2010, da de vant 3-1 på eget gress, og lørdag kveld skjedde det altså igjen.

Med en scoring i den første omgangen av Rufo og et dramatisk straffemål av Marc Vales, kunne Sandefjord-leiren omsider juble for tre sterke poeng i hvalfangerbyen.

– Solid innsats av alle gutta i dag. Molde er et bra lag, så dette er veldig deilig, sa Sandefjord-spiller William Kurtovic til Eurosport etter kampen.

Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Sandefjord sjokkerte fjorårets seriemestere: Se høydepunktene fra kampen her

Det ble et nervepirrende overtidsøyeblikk for Marc Vales da mannen fra Andorra satt inn den avgjørende straffescoringen.

– Vi fortjente dette, og vi kjempet skikkelig der ute i dag, sa en meget fornøyd Marc Vales etter kampen.

Se hva Molde-trener Erling Moe sa etter sesongens andre tap. Saken fortsetter under videoen.

Reagerer på flere dommeravgjørelser: – Dette er det jeg kaller «52 plukk-opp»

Kontroversielle avgjørelser

Ola Brynhildsens første scoring for moldenserne kom i skyggen for det som skulle skje videre i oppgjøret.

Først utliknet Rufo for hjemmelaget etter et skudd som gikk via Martin Bjørnbak, før en annen stopper skulle komme i fokus. Fredrik Sjølstad hadde allerede pådratt seg et gult kort tidlig i kampen, før han igjen skulle komme i dommerens bok.

Sjølstad dro ned Marcos Celorrio på vei gjennom, og til tross for at de begge var aktive med armene, ble stopperen sendt tidlig i dusjen av dommer Mohammad Usman Aslam.

– Det er mye holding fra og tilbake, så det er strengt, sa stopperkollega Martin Bjørnbak til Eurosport i pausen.

På overtid pekte Aslam på straffemerket etter en hands på Fredrik Aurnes – en avgjørelse ikke alle var like enige i. Erling Moe var tydelig på hva han syntes om dagens dommere.

– Dette er det jeg kaller «52 plukk-opp». Du vet aldri hva som blir dømt på, og jeg håper de kommer seg dit at de er konsekvente i dømminga, sa Molde-treneren til Eurosport etter kampen.

Se straffesituasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Redusert til ti mann – her får Molde-stopperen rødt kort

Stopperkrise?

Den andre omgangen var preget av flere stopp i spillet og unøyaktigheter fra begge lag, men det var et Sandefjord-lag som virkelig fikk vann på mølla etter utvisningen. Hjemmelaget presset på for et ledermål, mens det var Molde som prøvde å utnytte de kontringsmulighetene de fikk.

Et drøyt kvarter før full tid kom målscorer Ola Brynhildsen alene gjennom, men denne gangen maktet ikke kantspilleren å sette ballen i nettet bak keeper Storevik.

Vondt skulle bli til verre for et vaklende Molde-lag, for i det 85.-minutt måtte Martin Bjørnbak byttes ut etter en skade. Bortelaget måtte derfor avslutte kampen med i mann, ettersom Erling Moe allerede hadde brukt alle de tillatte fem byttene.

Allerede på onsdag venter Start på Aker stadion, der Erling Moe virkelig må grave godt etter stopperalternativer – om også Martin Bjørnbak er satt ut av spill.

Slik stilte lagene

Sandefjord (4-3-3): Storevik - Markmanrud, Vales, Kreuzriegler, Kralj - Meen Johansen, Palsson, Kurtovic - Ari Jonsson, Celorrio, Rufo

Molde (4-2-3-1): Linde - Pedersen, Bjørnbak, Sjølstad, Haugen - Aursnes, Hussain - Hestad, Christensen, Brynhildsen - James

Eliteserien
Superspissen kontraktløs om to uker: – Har tilbud fra hele verden
17/12/2020 PÅ 13:19
Eliteserien
Innbyttermagi knuste Odds Europa-drøm
16/12/2020 PÅ 18:53