• Følg mandagens OBOS-runde fra klokken 17:30 på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her.
Start - Mjøndalen 3-0
– Denne følelsen kan ikke sammenlignes med noe annet. Dette har vi jobbet lenge for. Helt fantastisk, sa Start-trener Joey Hardarson etter at hjemmelaget hadde sikret sesongens første trepoenger i Eliteserien.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Start er det eneste laget på 2000-tallet som har gått uten seier på de første 11 kampene i Eliteserien. Sørlandsklubben oppnådde den samme tapsrekken i 2000- og 2016-sesongen, men Start hadde ingen interesse av å fortsette den dystre statistikken i søndagens bunnkamp mot Mjøndalen.
Joey Hardarson uttalte før kampen at de skulle krige for lagets stolthet i dag, og den islandske treneren fikk rett i sine spådommer, for det ble en ordentlig kamp på frontlinjen for desperate sørlendinger utover kvelden.
Se intervjuet med Start-trener Joey Hardarson etter kampen. Saken fortsetter under videoen.

Sesongens første Start-seier: – Denne følelsen kan ikke sammenlignes med noe annet

– Soleklart ti av ti

Etter tjue minutter spilt på Sørlandet satt Kristoffer Tønnessen inn sitt aller første mål i Eliteserien, og med et voldsomt Mjøndalen-trøkk utover i kampen fikk hjemmelaget nok å sette fingrene i.
Til tross for at Mjøndalen var godt på høyde med hjemmelaget gjennom store deler av kampen, var det de gule og svarte som fant nettmaskene – også i den andre omgangen.
Eirik Schultze og Steffen Lie Skålevik satt inn ett mål hver på tampen av de siste 45`, og det ble omsider en solid 3-0-seier til Start.
– Soleklart ti av ti idag. Har glemt hvordan dette føles, erkjente målscorer Eirik Schultze etter kampslutt.
Dette sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter at Start sende MIF under streken. Saken fortsetter under videoen.

MIF under streken: – Dette er forferdelig tungt, helt skrekkelig

– Skrekkelig

Ikke nok med at sørlendingene sikret årets første trepoenger – de sendte også Mjøndalen under streken. Vegard Hansen var tydelig på at kampen i Kristiansand ble regnes som en sekspoengskamp, og nå begynner det virkelig å brenne under føttene til MIF-spillerne.
– Jeg synes at vi periodevis spiller bra, men dette er forferdelig tungt. Vi klarer ikke å få den ballen i mål. Dette er skrekkelig, sa MIF-trener Vegard Hansen etter kampen.
– Det er blytungt. Nei, fy faen, det er tungt om dagen. Dette er helt grusomt, sa MIF-kaptein Joachim Olsen Solberg til Eurosport etter kampslutt.
Ekspertene i Fotball Direkte-studioet satt også ord på Mjøndalens tunge tap på Sørlandet.
– Her blir Mjøndalen virkelig knust. Det har vært en jevn kamp, men når kampen tilspisser seg, så klarer Start å forvalte ledelsen og dra det i land, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal under Fotball Direkte.

Slik stilte lagene

Start (4-3-3): Deumeland - Wichne, Bergan, Daland, Tønnessen - Markovic, Twum, Schulze - Kabran, Ramsland, Børufsen
Mjøndalen (5-3-2): Makani - Sell, Nakkim, Solholm Johansen, Jansen, Dragsnes - Olden Larsen, Olsen Solberg, Aasmundsen - Liseth, Brustad
Se høydepunktene fra kampen her.

Se høydepunktene: Etterlengtet seier for Start i bunnkamp

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43