BODØ (Eurosport.no)
Først ble han koblet til den ledige Vålerenga-jobben i vinter, før han ble lansert som 4-3-3-frelseren som skulle redde Rosenborg tidligere i sommer.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
EN DAG SIDEN

Tydelig Knutsen

I dag ble Kjetil Knutsens navn naturligvis dratt opp igjen da klubben fra hjembyen valgte å kvitte seg med Lars Arne Nilsen. Likefullt var den heite kandidaten til den ledige jobben krystallklar da han snakket med Avisa Nordland mandag formiddag.
– Du vet hva du har, men du vet aldri hva du kommer til. Nå opplever jeg å være på en plass hvor en hel klubb drar i samme retning mot våre felles mål. Jeg har aldri noen garanti for at jeg får oppleve det igjen, sier Knutsen.
På den måten parkerer han interessen fra Brann så godt han kan, og slik Eurosport forstår Knutsens standpunkt er det ikke bare store ord, og en påtatt lojalitet overfor Bodø/Glimt, når 51-åringen uttaler seg.

Ikke på flyttefot

Han har oppriktig talt ingen planer om å forlate Bodø slik situasjonen er nå, med seks poengs luke ned til Molde på tabellen og Europacup-kvalik like om hjørnet.
– Jeg stortrives i Glimt og det vi har fått til her. Jeg har intet annet fokus enn å fortsette med det vi har påbegynt. Så er det sånn at hvis det går bra i en klubb, så skjønner jeg at spørsmålene kommer. Mediene spør, men de store klubbene kan ikke bare komme og hente hvem de vil, slår Knutsen fast overfor lokalavisa
Samtidig som alt går på skinner i nord, har situasjonen vært den stikk motsatte i Bergen, med en nedadgående trend de siste to årene under Nilsens ledelse. Det er et skip som skal snus. Sirkuset som Brann er, inkludert alle som ønsker å påvirke klubbdrift, laguttak og store og små detaljer i en fotballklubbs hverdag, frister heller ikke Knutsen på nåværende tidspunkt.

Mediehardkjør

Eurosport møtte treneren på Aspmyra mandag, men da ønsket han å slippe å få svare på flere spekulasjoner knyttet til et klubbskifte. Det ønsket fikk han innvilget.
Knutsen har tidligere vært tydelig på at mediebiten av trenerhverdagen er noe han ikke har likt best med jobben, men som han gradvis har akseptert og at han trives bedre i rampelyset enn for noen år tilbake. Med suksess kommer også flere henvendelser og oppmerksomhet, noe som for Glimt opplagt er av positiv karakter.

Spørsmålet er om det enorme trykket en Brann-trener konstant lever under er det som frister bergenseren. Skal en tro daglig leder i Glimt, Frode Thomassen, er han ikke veldig bekymret for å miste treneren sin på nåværende tidspunkt.
– At det er interesse rundt Kjetil, det skjønner jeg godt, fordi det han og vi får til nå er egentlig et eventyr og resultat av hardt arbeid over de siste tre-fire årene. Jeg vet ikke om andre klubber i det hele tatt tenker at Kjetil er aktuell, slik de kjenner Glimt og måten vi jobber på, sier Thomassen til Eurosport mandag ettermiddag.
– Hva mener du, forventer du ikke at Brann tar kontakt?
– Om jeg forventer det? Slik vi ser prosessen deres fra utsiden så har de sikkert gjort seg noen tanker om Kjetil. Det har vært spekulasjoner om Kjetil til flere andre klubber også. Men vi er veldig tett vevd inn i hverandre i det teamet som er hos oss og vi har masse ugjort sammen, svarer den daglige lederen.

Ingen bekymring å spore

Thomassen har urokkelig tro og tillit til suksesstreneren sin.
– Vi både stoler på hverandre og at vi jobber godt sammen som klubb. Det er som Kjetil sier i dag at vi vet hva vi har og summen av det gode arbeidet som er lagt ned er prestasjonene vi viser ute på banen. Det er en veldig god plattform, men vi har mer å oppnå enn sølvmedaljen vi fikk til i fjor, sier han.
– I kontrast til andre klubber, som Brann, der den plattformen ikke er like god?
– Det vil jeg ikke kommentere. Men vi føler oss veldig trygge på at vi er på et godt sted og har skapt et godt fundament hos oss. Det finnes en timing for alt og vi bekymrer oss ikke for øyeblikket, sier Thomassen.

Se video: Her ankommer Lars Arne Nilsen for møter på Stadion

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38