– Våre folk, verter og PSS (vakter) var opptatte med innslipp på begge sider av stadion. Sånn sett valgte de et godt tidspunkt å gjøre det på. Dette vil vi ta med oss videre i evalueringen til senere, sier han til Eurosport.
Han er krystallklar på at det er uakseptabelt å ta seg inn på banen. For selv om vaktene var opptatte andre steder, gjør klubben det de kan for å få tak i de aktuelle personene, bekrefter han.
– Det at noen går inn på banen er i konflikt med vårt sanksjonsreglement. Vi vil identifisere disse og sanksjonere i tråd med vårt reglement.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Da snakker man om utestengelser?
– Én mulighet er utestengelse, ja.
Les også: Bendtner ut mot Horneland i ny bok

Bryter «egne» regler

Espeseth legger også vekt på at supporterne selv har vært med på å utforme regelverket, som ble brutt ved flere anledninger under søndagens kamp mot Brann.
– Vi kommer også til å se på de som fyra opp bluss på vår side. Reglementet er veldig tydelig og utarbeidet i samarbeid med supporterne.
– Vi har kamerabilder fra hendelsene. Vi vil se etter om vi kjenner de igjen. Er de ikke det, så er de identifisert nå, sier Espeseth.
På et mer generelt grunnlag sier han følgende fra klubbens side:
– Kasting av ting på banen er helt uakseptabelt. Og maskering er helt uakseptabelt. Der tror jeg veldig mange er enige.
Se hvordan blussingen har påvirket norsk fotball den siste uka (saken fortsetter under):

Kunstgressbiter må erstattes

Som følge av at enkelte Brann-supportere kastet brennende bluss ned på matta, ble det skader på dekket. TV-bildene viste dette allerede søndag kveld, og det kan man også bekrefte nå fra VIF-hold.
– Stadionansvarlig har vært nede og sjekket det grundig i dag. Det er 5-6 steder hvor man må skjære ut noen felter rundt brennmerkene for å erstatte det med nytt kunstgress.
– Jeg vet ikke hvor mye det koster, men det må gjøres.
– Er det aktuelt å sende regninga til Brann om det skulle være dyrt?
– Vi vil ha en dialog med Brann om det som skjedde her i går for å diskutere alle hendelsene. Jeg vil nok tro at både supporterkoordinator og arrangementssjef har dialog med Brann, det er helt vanlig. Det pågår nok nå, forteller han.
Ellers avviser han at det skal være snakk om skader på personer eller stadionanlegg i forbindelse med gårsdagens kamp.
– Såvidt det jeg har fått rapport om, så er det ikke skade på tribune eller mennesker. Jeg må forholde meg til de foreløpige rapportene jeg har fått. Der står det om svimerker i kunstgresset, ingen materielle skader eller menneskelige.
Les også: Støtter pyro på norske stadioner

– Håper man kommer til enighet

Rent generelt ønsker også Erik Espeseth å komme til orde rundt debatten om bruk av bluss på norske fotballkamper.
– Det er litt viktig for meg å få fram at vårt ønske, nå som vi ser blussing på mange arenaer, er at NSA (Norsk Supporterallianse) og NFF igangsetter en god dialog.
– Vi ser jo nå at det kan virke som en kampanje på flere arenaer at man ikke har lov til å ha pyro slik supporterne ønsker. Mitt håp er at man kommer til enighet om noe begge parter kan leve med.
Han mener de fleste virker å være positive til bruk av pyroteknikk på norske stadioner.
– Veldig mange synes det er kult med pyro, så lenge det gjennomføres på en trygg måte.
– Vi hører jo både spillere og supportere snakke dette fram som stemningsbyggende. Kommer dette fram i trygge former, har man jo heller ikke lenger behov for å maskere seg.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03