• Søndag: Se Rosenborg - Bodø/Glimt klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Nicklas Bendtner fikk aldri den store tilliten av Rosenborg-trener Eirik Horneland og forsvant til FC København i sommervinduet.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
I boken «Nicklas Bendtner - begge sider» letter spissen på sløret om hva som skjedde under den siste perioden i Rosenborg da Eirik Horneland kom inn som trener. Spissen legger ikke skjul på at han ikke var særlig fan av Horneland, og spesielt regelverket og disiplinen til den nye treneren falt ikke i smak.

Mener Horneland behandlet ham som et lite barn

Under soning av dommen for vold mot taxisjåføren får spissen nyss i den nye regimet.
– Oppe i Trondheim har klubben ansatt en ny hovedtrener. Han var ikke førstevalget, etter det jeg forstod. Eirik Horneland er hentet fra Haugesund, en middelhavsfarer i Eliteserien, og han skulle stå for det stikk motsatte av Kåre Ingebrigtsen. Han er alt annet enn en «hyggefætter». Mike Jensen forteller om nye møtetider. Det er også slutt med å bruke mobil i klubbhuset. Den skal ikke bare slås av, den skal legges i en kasse store deler av dagen, skriver Bendtner, og fortsetter:
– Det er ikke noe som får meg i et bedre humør. Det er regler på regler. Jeg forbereder meg på hva jeg skal si når de tar mobilen fra meg. Jeg mener, hvis man vil behandle meg som et lite barn, får jeg lyst til å oppføre meg som et lite barn. Det er min dynamikk, og Rosenborg fremstår mindre og mindre som en klubb jeg kan trives i, fortsetter Bendtner i boken.
Eurosport.no har bedt om en kommentar fra Horneland mandag, men Rosenborg-treneren ønsker å lese boken før han uttaler seg.
Horneland var i vinter tydelig på at han ønsket et hardt treningsregime og at han krever disiplin. I tillegg ble treningsøktene flyttet fra 10.00 til 08.30, slik at det ble mindre tid i sengen på morgenkvisten.
– Det er greit at de stiller krav til oss. Jeg klarer meg godt uten telefon noen timer, det har jeg kanskje godt av også, sa Pål André Helland da om Hornelands nye regler, og fikk støtte av Reginiussen:
– Man bruker mobiltelefonen nok som det er. Om vi legger den vekk noen timer mens vi trener får vi bedre tid til den gode samtalen.
  • Søndag: Se Rosenborg - Bodø/Glimt klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Nå er det meg som er syndebukken

Bendtner mener også at Horneland unngikk øyekontakt med ham og alltid snudde ryggen til ham under oppkjøringen. At det var tydelig at han ikke var med i RBK-trenerens planer. Spissen var ikke med i troppen til generalprøven mot IFK Norrköping. Men dagen før seriestart mot Bodø/Glimt kalte Horneland Bendtner til seg.
– Han har ombestemt seg etter tre månders forberedelser. Nå vil han spille med et helt annet system og la meg starte etter at jeg ikke var med i troppen for en ukes tid siden. Jeg skulle spiller 10er. Like bak Søderlund. Noe vi ikke hadde trent på overhodet, skriver Bendtner.
Kampen endte med tap, 0-2. Miraklenes tid er over, skriver Bendtner.
– Jeg vet det allerede. Nå kan Horneland si at han virkelig prøvde. At jeg fikk sjansen. Det er underordnet at laget falt sammen og at jeg fikk en uvant rolle helt uten varsel. Jeg er ikke klubbens redningsmann. Ikke nå lengre. Nå er det meg, som er syndebukken.
  • Søndag: Se Rosenborg - Bodø/Glimt klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49