Fotball
OBOS-ligaen

Støtter pyro på norske stadioner: – Må ta de grepene vi kan for å få folk på kamp

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Pyro på Sør Arena

Foto: Scanpix

AvChristine Skarstein Olsen
03/11/2019 på 16:04 | Oppdatert 03/11/2019 på 16:19

Starts styreleder Christopher Langeland mener norsk fotball har et problem med å få folk på kamp og at pyro kan være et av flere elementer for å heller møte opp på stadion enn å se den på TV.

  • Siste runde av OBOS-ligaen: Se Notodden - Start lørdag 9. november kl. 15.30 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!

Pyrodebatten fortsetter å engasjere både supporterne og klubbene. Starts styreleder, Christopher Langeland ønsker at man skal se hvordan man kan bruke lovlig pyroteknikk på kamper i organiserte former.

Kvalifisering Eliteserien

Gladnyheten for LSK: – Vil bidra med enda mer enn før

12/12/2019 PÅ 18:25

To dager etter kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen la Langeland ut denne tweeten på sin profil:

Han begrunner tweeten slik:

– Det var fordi jeg hadde lyst til å være en av de stemmene som kunne være med på en positiv retning for bruk av pyro på stadioner innenfor regulerte former. Det er mange supportere som bruker mye tid og egne penger på å følge lagene sine og da er det viktig å gi best mulig vilkår for dem på kampene, sier Langeland til Eurosport.

På spørsmål om hvor Start står i debatten om bruk av pyro på kamper, svarer han:

– Vi kommer til å være en av de klubbene som kommer til å støtte pyro på norske kamper.

– Stort problem å få folk på kampene

I kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen ble kampen stoppet etter at en rakett ble fyrt av på feltet til bortefansen og det ble kastet bluss ut på banen. Langeland påpeker at det er viktig at bruken av pyroteknikk er under ordnede former.

– Det er mye større sannsynlighet for det hvis man har et tettere forhold til de supporterne som ønsker å lage liv på kampene. For vi må erkjenne at det er et stort problem å få folk på kampene. Klubbene bør ta tak i det og da kan pyro, TIFO og mange andre virkemidler være med på å gi en annen opplevelse for dem som velger å komme på stadion, sier Starts styreleder.

Daglig leder i Lillestrøm, Robert Lauritsen sa til Eurosport etter kampen på Åråsen at han gjerne ville samarbeide for å finne en måte hvor pyro kan gjøres lovlig på tribunen.

– Jeg tenker at vi som klubber sammen med NTF, skal jobbe for å se er det mulig å få dette lovlig på noen som helst måte, hvor vi har garantert at sikkerheten både for publikum og spilleren er til stede, så får vi se hvordan vi gjør det.

Se hele intervjuet her. Saken fortsetter under:

Slik ser Åråsen ut etter lørdag – LSK-sjefen vil jobbe for lovlig bruk av pyro

00:03:08

Langeland er enig med Lillestrøms daglige leder og mener det er viktig å få folk til å gå på kamp.

– Absolutt, i aller høyeste grad. Også trenger vi ikke bare å se på pyroteknikk. Det er altfor mange tomme seter på kampene, vi konkurrerer med Premier League som alltid vil ha et bedre produkt enn oss. Så at norsk fotball og klubbene går i dialog med de som ønsker å gjøre opplevelsen og å bidra til en god stadionopplevelse, tror jeg kan være viktig.

– Tror du at bruk av pyro kan få flere folk på kampene?

– Jeg tror at det vil være et av flere elementer for å heller gå på kampen enn å se den på TV. Vi har noen fantastiske supportere som støtter klubbene hver gang, men vi må vinne tilbake den gjennomsnittlige supporteren. Som sagt så vil vi ikke kunne konkurrere med nivået i Premier League, men bruk av pyroteknikk lager en god stemning på kamper, noe vi bør vurdere å få inn i ordnede former på alle stadioner, sier han før han legger til:

– Jeg blir veldig overrasket hvis det ikke finnes argumenter for å legge til rette for en bedre opplevelse enn det er i dag på stadion. Vi må gjøre alt vi kan for å legge til rette for best mulig stemning og opplevelse for dem som ønsker å bidra på norske fotballkamper. Gjør vi ikke det er vi i ferd med å grave vår egen grav for norsk fotball.

Saken fortsetter under:

Her fyres en nyttårsrakett (!) av over banen – kampen stoppet

00:01:00

Regler i dag

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt har tidligere uttalt seg til Eurosport om bluss og tribunekultur.

– Vi har en regel i dag som tilsier at det kan være mulig å få tillatelse til å sende opp bluss i minuttene før kampstart, før avspark på bestemte områder på banen og det er det mange som praktiserer. Hittil i år har vi gitt 144 slike tillatelser og der er vi langt mer liberale enn en del andre land vi liker å sammenligne oss med, sa Bjerketvedt til Eurosport etter kampen på Åråsen.

Langeland mener det er fint at man åpner opp for en pyrobruk, men mener også at det kunne vært lettere.

– Jeg tror at slik det er nå, så synes de som ønsker å gjøre det at det er for tungt og at det er litt for mange prosesser å gå gjennom, enn det kunne ha vært.

– Hvordan mener du rammene bør være?

– Det er viktig å ta vare på sikkerheten, så at det finnes kompetente mennesker som skal håndtere dette er viktig. Det bør være en dialog mellom supporterne og klubben om når man ønsker å ta det i bruk. Det vil bare føre til at det blir bedre for klubber og andre, å håndtere dette inn i fremtiden.

Se hele intervjuet med Pål Bjerketvedt her:

Slik svarer NFF-toppen om bluss og tribunekultur: – Vi er egentlig ganske liberale

00:04:47

Kvalifisering Eliteserien

Vanvittig Ramsland-hattrick sendte Start til Eliteserien – LSK rykket ned

11/12/2019 PÅ 19:27
Eliteserien

Opp mot 15 millioner kroner på spill – arbeidsplasser kan ligge i potten

11/12/2019 PÅ 14:47
Relatert
FotballOBOS-ligaenIK StartNotodden FK
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Åpner for alle norske klubber: – Hadde ikke vært i tvil om å hente Forren

FOR 2 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Eliteserien

Sjekk VIF-guttas elleville søppelbøtte-triks

00:00:49

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

I GÅR PÅ 18:00
Vis mer