• Siste runde av OBOS-ligaen: Se Notodden - Start lørdag 9. november kl. 15.30 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
Pyrodebatten fortsetter å engasjere både supporterne og klubbene. Starts styreleder, Christopher Langeland ønsker at man skal se hvordan man kan bruke lovlig pyroteknikk på kamper i organiserte former.
To dager etter kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen la Langeland ut denne tweeten på sin profil:
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Han begrunner tweeten slik:
– Det var fordi jeg hadde lyst til å være en av de stemmene som kunne være med på en positiv retning for bruk av pyro på stadioner innenfor regulerte former. Det er mange supportere som bruker mye tid og egne penger på å følge lagene sine og da er det viktig å gi best mulig vilkår for dem på kampene, sier Langeland til Eurosport.
På spørsmål om hvor Start står i debatten om bruk av pyro på kamper, svarer han:
– Vi kommer til å være en av de klubbene som kommer til å støtte pyro på norske kamper.

– Stort problem å få folk på kampene

I kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen ble kampen stoppet etter at en rakett ble fyrt av på feltet til bortefansen og det ble kastet bluss ut på banen. Langeland påpeker at det er viktig at bruken av pyroteknikk er under ordnede former.
– Det er mye større sannsynlighet for det hvis man har et tettere forhold til de supporterne som ønsker å lage liv på kampene. For vi må erkjenne at det er et stort problem å få folk på kampene. Klubbene bør ta tak i det og da kan pyro, TIFO og mange andre virkemidler være med på å gi en annen opplevelse for dem som velger å komme på stadion, sier Starts styreleder.
Daglig leder i Lillestrøm, Robert Lauritsen sa til Eurosport etter kampen på Åråsen at han gjerne ville samarbeide for å finne en måte hvor pyro kan gjøres lovlig på tribunen.
– Jeg tenker at vi som klubber sammen med NTF, skal jobbe for å se er det mulig å få dette lovlig på noen som helst måte, hvor vi har garantert at sikkerheten både for publikum og spilleren er til stede, så får vi se hvordan vi gjør det.
Se hele intervjuet her. Saken fortsetter under:
Langeland er enig med Lillestrøms daglige leder og mener det er viktig å få folk til å gå på kamp.
– Absolutt, i aller høyeste grad. Også trenger vi ikke bare å se på pyroteknikk. Det er altfor mange tomme seter på kampene, vi konkurrerer med Premier League som alltid vil ha et bedre produkt enn oss. Så at norsk fotball og klubbene går i dialog med de som ønsker å gjøre opplevelsen og å bidra til en god stadionopplevelse, tror jeg kan være viktig.
– Tror du at bruk av pyro kan få flere folk på kampene?
– Jeg tror at det vil være et av flere elementer for å heller gå på kampen enn å se den på TV. Vi har noen fantastiske supportere som støtter klubbene hver gang, men vi må vinne tilbake den gjennomsnittlige supporteren. Som sagt så vil vi ikke kunne konkurrere med nivået i Premier League, men bruk av pyroteknikk lager en god stemning på kamper, noe vi bør vurdere å få inn i ordnede former på alle stadioner, sier han før han legger til:
– Jeg blir veldig overrasket hvis det ikke finnes argumenter for å legge til rette for en bedre opplevelse enn det er i dag på stadion. Vi må gjøre alt vi kan for å legge til rette for best mulig stemning og opplevelse for dem som ønsker å bidra på norske fotballkamper. Gjør vi ikke det er vi i ferd med å grave vår egen grav for norsk fotball.
Saken fortsetter under:

Regler i dag

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt har tidligere uttalt seg til Eurosport om bluss og tribunekultur.
– Vi har en regel i dag som tilsier at det kan være mulig å få tillatelse til å sende opp bluss i minuttene før kampstart, før avspark på bestemte områder på banen og det er det mange som praktiserer. Hittil i år har vi gitt 144 slike tillatelser og der er vi langt mer liberale enn en del andre land vi liker å sammenligne oss med, sa Bjerketvedt til Eurosport etter kampen på Åråsen.
Langeland mener det er fint at man åpner opp for en pyrobruk, men mener også at det kunne vært lettere.
– Jeg tror at slik det er nå, så synes de som ønsker å gjøre det at det er for tungt og at det er litt for mange prosesser å gå gjennom, enn det kunne ha vært.
– Hvordan mener du rammene bør være?
– Det er viktig å ta vare på sikkerheten, så at det finnes kompetente mennesker som skal håndtere dette er viktig. Det bør være en dialog mellom supporterne og klubben om når man ønsker å ta det i bruk. Det vil bare føre til at det blir bedre for klubber og andre, å håndtere dette inn i fremtiden.
Se hele intervjuet med Pål Bjerketvedt her:
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12