VALLE (Eurosport):
Vålerenga – Brann 1-0 (1-0)
Hjemmelaget stakk av med alle tre poengene i et bittert rivaloppgjør som det sjeldent har vært så mye fyr rundt - bokstavelig talt.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Shalas matchvinner-scoring rett før hvilen, ble nemlig overskygget av banner-brenning og blusskasting.
Hendelsen kom i kjølvannet av at Brann-supporterne på bortefeltet plutselig fyrte opp en masse bluss og kastet det ut på banen.
Mens kampen ble stoppet og banemannskaper ryddet vekk de brennende blussene fra matta, ble kameraet rettet mot kortsiden der VIF-supporterne står.
En gruppe foran på tribunen brukte et bluss til å sette fyr på et Brann-banner og holdt det opp mens det brant foran stadion og dermed også TV-kameraene.
– Bataljonen har ikke planlagt noe som helst. Dette er en reaksjon på at et banner har blitt stjålet. Det er rett og slett veldig stor frustrasjon fordi det ikke blir ryddet opp i, forteller Roger Lillebøe Hansen på telefon.
Han er selv på kampen og snakker med Eurosport i pausen.
TV-bildene viste at banneret ble stjålet av en supporter som løp over banen og rev det ned fra bortetribunen.
– Vi har tatt det opp med alle instanser på stadion at det må returneres. Så, etter 31 minutter, blir frustrasjonen så stor at noen reagerer på den måten. Det har jeg faktisk forståelse for.
Se situasjonen her (saken fortsetter under videoen):

– Vårt fokus er å roe ned

Samtidig legger styrelederen i supporterklubben vekt på at hendelsen ikke er ønskelig.
– Det er aldri ålreit at ting blir kastet på banen.
– Vårt fokus og vår jobb er å roe ned situasjonene og få alt til å løpe smertefritt. Det har vi ikke fått til hittil, men det vil vi jobbe for gjennom kvelden.

Vålerenga-fansen brenner flagg

Foto: Eurosport

– Tåpelig

Blussen som Brann-fansen kastet ut på banen skapte også tydelige svimerker i kunstgresset, der det ble liggende og brenne før man fikk ryddet det vekk.
– Dette er jo tåpelig. Det er jo helt aldeles på trynet, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim da de første blussene ble kastet ut på kunstgresset.
Det ble lagt til fire minutter til pause etter den lange pausen for å få ryddet banen. Dypt inn i overtiden dukket Shala opp og satte 1-0 for Vålerenga. Dønnum la ballen inn i feltet fra venstrekanten der Herolind Shala dukket opp og smalt ballen inn via tverrliggeren.
Brann kjempet seg mer og mer inn i kampen etter pause og skapte flere muligheter. Vålerenga kunne også økt, men det hele ebbet ut i 1-0-seier for hjemmelaget.
Det betyr at Vålerenga tok sin første seier på 12 kamper i Eliteserien. Sist seier kom mot Bodø/Glimt 5. juli. Brann har nå sju kamper på rad uten seier.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21