• Se Vålerenga – Kristiansund på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay søndag kl. 20.00. Få tilgang her!
Fransk-amerikanske Romain Gall kan bli mannen som erstatter Chidera Ejuke i Vålerenga.
Ifølge svenske Expressen skal VIF være enige med Malmö om en låneavtale for 24-åringen, men spilleren selv skal ikke ha bestemt seg for om han ønsker å spille for Oslo-klubben.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31

– De henter fra riktig hylle

Gall er, i likhet med den ferske Heerenveen-spilleren Ejuke, en offensiv midtbanespiller.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson kjenner godt til spilleren.
– De henter fra riktig hylle, og det er positivt. Han er en meget god spiller, som kan bekle både tierrollen og kantrollen.
– Hvordan er han sammenlignet med Ejuke?
– Han er ikke like god en mot en, men er i tillegg en litt annen spillertype. Han er en slangs blanding mellom Bård Finne og Ejuke, vil jeg si. Han liker å ha ballen i beina, og er god til å bruke den.

Forventer flere forsterkninger

Men selv om Jonsson er positiv til 24-åringen, hadde han forventet at VIF kanskje ville gå for en litt annen type.
– Jeg hadde forventet meg en bakromsspiller, for Gall ligner jo litt på typene som allerede finnes offensivt for VIF. Likevel vil han passe godt inn og heve laget. Jeg er veldig positiv.
Vålerenga har også vært linket til Starts stopperbauta Damien Lowe den siste tiden. Jonsson tror jamaicaneren vil være løsningen på Oslo-lagets defensive problemer.
– Nå MÅ de ha inn en klassestopper. Lowe er en helt riktig type, om de får ham. VIF er kjent for å røre litt i øst og vest på overgangsmarkedet, men nå virker de å ha struktur på det de gjør. Dette kan bli meget bra, avslutter Jonsson.

Innholdsrik karriere

Gall flyttet til USA som syvåring sammen med familien, og spilte for både DC United og Real Salt Lakes akademier. I 2011 gikk turen tilbake til Frankrike og Lorient, før han i 2014 returnerte til statene for å spille for Columbus Crew.
I 2016 startet eventyret i Sverige, hvor han etter å ha scoret ni ganger på 24 opptredener for Nyköpings ble hentet til GIF Sundsvall året etter. Der imponerte Gall også, og etter ni mål på 37 kamper ble han i fjor sommer klar for storklubben Malmö.
Midtbaneprofilen fikk en lovende start på karrieren i lyseblått, og i november 2018 fikk han sin landslagsdebut for USA. Samme høst fikk han også sine første minutter i Champions League.
Men etter 7 målpoeng på 12 kamper i debutsesongen, har det i 2019 gått tråere for Gall. Amerikaneren har kun spilt i sju av 18 seriekamper, men står likevel med fire målpoeng.
Nå skal han være lysten på å skifte beite for å få mer spilletid, og Vålerenga seiler altså opp som en het kandidat.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 PÅ 13:07
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 PÅ 18:36