Laget ligger på 11. plass, men det er bare tre poeng ned Sarpsborg under streken. Tidligere har de uttalt at de har lært mye av den litt naive fremtoningen i forbindelse med forsterkninger sist klubben var oppe – og rykket rett ned igjen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Nå har også klubben listet opp en rekke årsaker til at de ser på årets sesong som den viktigste på lang tid.
– 2020 blir et spesielt år dersom vi fortsatt spiller i Eliteserien. Vi vil ha klar en ny tribunedel som gir en helt ny kampopplevelse, vi går inn i en ny storkommune og vi vil i så fall spille vårt andre år på rad i Eliteserien på veldig lenge. Alle faktorer som gjør oss langt mer attraktive for både publikum og sponsorer. Derfor anser vi det som viktigere enn noen gang å beholde plassen, sier sportslig leder Kenneth W. Karlsen til klubbens egne nettsider.
Derfor er de også blitt enige om å gjøre alt de kan for å forsterke stallen i sommervinduet – muligens med en større risiko økonomisk.
– Vi har en klar plan og strategi for dette overgangsvinduet. Vi har en veldig god stall, men ser likevel etter forsterkninger. Det er vanskelig å finne uten å bruke penger, så derfor er klubben enig om å øke risikoen sammenlignet med tidligere år. Kort fortalt så er vi villige til å bruke penger dersom det er snakk om spillere som gir oss bedre forutsetninger for å holde oss i Eliteserien, sier Karlsen.
De skriver videre at klubben – satt på spissen – nå er ved et veiskille.
Planene er helt i tråd med det Karlsen uttalte overfor Eurosport for noen dager siden.
– Det vil nok skje litt. Jeg tipper det kommer inn en til tre spillere til, forteller sportssjef Kenneth Karlsen på Eurosports spørsmål om hva han håper å få ut av det kommende overgangsvinduet.
Da snakket han altså om i tillegg til «nygamle» Pontus Silfwer, som har returnert til klubben fra svenske Halmstad. Midtbanemannen var kaptein da han var i klubben i 2017.
Når det gjelder keepersituasjonen, er den foreløpig ikke avklart, med Julian Faye Lund på utgående kontrakt og Sosha Makani på vei tilbake fra skade. I tillegg vurderer klubben å forsterke med både forsvarere og angrepsspillere – dersom de er klare forsterkninger, sier Karlsen.
PS! Den unge spissen Alfred Scriven gikk nylig på lån til Ull/Kisa ut sesongen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03