Etter at det ble annonsert at Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland tar over som trenerteam i Rosenborg torsdag, har det stormet rundt de to klubbene. Tidligere FKH-spiller Tor Arne Andreassen har fått med seg konflikten.
– Det er bare rot fra ende til annen. Det er bare tull og tøys. Alle har en mening rundt det. Det er noen som har gjort noe galt her, og jeg tror ikke det er noen av de tre partene som har alt på det rene. Jeg fatter det ikke, sier Andreassen til Eurosport.no lørdag kveld.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Kort fortalt går uenighetene ut på at de to klubbene forholder seg til to ulike kontrakter. RBK mener Horneland har en måneds oppsigelsestid, mens FKH mener han er under en kontrakt som løper til 30. november 2019.
– Vi vet ikke alt, så det er vanskelig å mene noe om det, annet enn at det er rotete. Det burde vært løst på en helt annen måte, sier han.

– Ser ikke poenget

Fredag skrev Haugesunds Avis at de forventet at Horneland og Emberland skulle lede FKH-treningen førstkommende mandag. Da la Andreassen ut denne meldingen på sin Twitter-profil:
Hvor det står: «Blir litt av en stemning rundt frokostbordet på stadioen på mandag.»
Til Eurosport utdyper han meldingen:
– Jeg leste at han skulle møte på trening på mandag i Haugesund. Jeg ser ikke helt poenget med det hvis han likevel skal Rosenborg i februar, sier han.

– Det er litt trist

Andreassen, som spilte for Haugesund fra 2003, før han i fjor valgte å legge opp, kjenner Horneland godt.
– Begge klubbene er i en vanskelig situasjon. Jeg er FKH-gutt og har spilt der mange år, så jeg skjønner at det er vanskelig for de. Men man bør se litt større på det; han har fått tilbud om å trene Norges største klubb. Det er en anerkjennelse for både Horneland og Emberland og den jobben de har gjort.
Horneland skulle egentlig bli presentert som ny trener på Lerkendal fredag, men pressekonferansen ble avlyst. I stedet for møtte RBKs styreleder Ivar Koteng pressen for å forklare situasjonen.
– Vi har avlyst pressekonferanse med Horneland. Bakgrunnen er at det ble hysterisk bråk med Haugesund torsdag, sa Koteng på pressekonferansen fredag.
Se hele pressekonferansen med Koteng nederst i saken!
Andreassen mener det er trist at konflikten mellom klubbene har overskygget Hornelands nye jobb.
– Det er litt trist. Han er en veldig flink trener. Han fortjener det og er klar for det. Han har vært både assistenttrener og hovedtrener, så det er et naturlig steg å komme seg til en større klubb. Men jeg tror ikke det er en lett prosess for han, han har vært med å bygge opp FKH. Men så kommer Rosenborg på banen og jeg skjønner at han vil ta den sjansen, sier han.
– Det er litt det å se det store bildet, to haugesundere til Norges største klubb er helt fantastisk og har aldri skjedd før. Det er en enorm prestasjon. Men det er selvfølgelig trist å miste de to som har vært med å bygge opp FKH. Så nå gjelder det å finne to tilsvarende som kan ta det videre, legger han til.
Se hele pressekonferansen med Koteng her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03