De to partene i Horneland-saken har opprettet ny kontakt. Det var Haugesunds Avis som omtalte saken først.
Ifølge avisen begynte dialogen med at Rosenborg tok kontakt med FKH.
RBKs styreleder, Ivar Koteng, bekrefter også dette ovenfor Eurosport. På spørsmål om det har blitt opprettet ny kontakt, svarer Koteng:
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Ja, i en SMS til Eurosport lørdag.
Styreleder i FKH, Leiv Helge Kaldheim har ikke besvart Eurosports henvendelser lørdag, men ovenfor VG sier han:
– Jeg vil ikke gå inn på detaljer, men vi har kommet på banen med et konkret løsningsforslag, sier Kaldheim til VG.
Fredag kveld sa Kaldheim til Eurosport at han forventet at Rosenborg skulle ta kontakt med dem for at partene skulle sette seg ned ved forhandlingsbordet.
– Vi har en klar forventning og forhåpning om at RBK kommer på banen. Vi har trukket ut det vi har med tanke på å finne en løsning på saken. Vi sitter ikke på løsningen, Rosenborg gjør det. De har skrevet kontrakt med vår trener som er kontraktbundet. Da må de ta kontakt for å løse saken. Vi er klare til å sette oss ned med RBK når som helst. Vi beklager sterkt situasjonen som Horneland, RBK og vi har kommet opp i, sa Kaldheim til Eurosport fredag kveld.
De to klubbene er uenige i hvilken kontrakt som gjelder. RBK og Eirik Horneland mener han har en oppsigelsestid på en måned, som betyr at han kan starte i jobben 1. februar.
FKH mener derimot at de har terminert treårskontrakten som Horneland skrev under på i oktober. Rogalandsklubben mener dermed at det er den forrige kontrakten som er gjeldende, og at Hornelands avtale løper fram til 30. november 2019.
Se hele pressekonferansen her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03